Μιχελάκης: Δεν θα υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα

«Νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, νέους φόρους, νέα οριζόντια μέτρα δεν αντέχει ούτε η πραγματική οικονομία, ούτε η κοινωνία, ούτε η κυβέρνηση. Δεν πρόκειται συνεπώς να υπάρξουν»τονίζει.

Οπως διευκρινίζει ούτε στους ΟΤΑ πρόκειται να υπάρξουν άλλα οριζόντια μέτρα, υπό την προϋπόθεση θα προχωρήσει το πρόγραμμα αξιολόγησης των δήμων. Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο κ. Μιχελάκης στην συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», η νέα

λίστα των υπαλλήλων που θα μπουν στην κινητικότητα από Σεπτέμβριο θα προκύψει μετά από «αξιολόγηση δομών και ανθρώπινου δυναμικού. Όταν ολοκληρωθεί θα διαπιστωθεί ποιες υπηρεσίες είναι υπερστελεχωμένες και ποιες υποστελεχωμένες».

Ειδικότερα για τη Δημοτική Αστυνομία ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρει ότι «οι περισσότεροι από τους δημοτικούς αστυνομικούς θα ενταχθούν στην ειδική υπηρεσία της ΕΛΑΣ που συγκροτείται για την ασφάλεια και την τάξη στις γειτονιές των πόλεων. Κάποιοι άλλοι θα καλύψουν ανάγκες σε κενές θέσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων».

«Η αξιολόγηση θα γίνει με αντικειμενικά κριτήρια που θα αφορούν στη μόρφωση και θα ακολουθηθούν διαδικασίες ΑΣΕΠ. Παράλληλα έχουν υιοθετηθεί συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια για όσους ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Ακόμη έχουν προβλεφθεί και κριτήρια με βάση τα προσόντα», προσθέτει.

Παράλληλα ο κ. Μιχελάκης διαβεβαιώνει ότι «οι Δήμοι δεν θα χάσουν τα έσοδα που έφερνε η Δημοτική Αστυνομία τα οποία θα συνεχίσουν να βεβαιώνονται και να εισπράττονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. (…)ορισμένες από τις αρμοδιότητες της δημοτικής αστυνομίας θα παραμείνουν στους δήμους και θα ασκούνται από ένα ποσοστό 10% των δημοτικών αστυνομικών που θα παραμείνει, καθώς επίσης από μετακινήσεις άλλων υπαλλήλων προερχόμενων από υπηρεσίες με πλεονάζον προσωπικό».

Αναφορικά με την συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην κυβέρνηση ο υπουργός Εσωτερικών τονίζει ότι «στους δύσκολους καιρούς που περνά η Πατρίδα μας, σε καιρούς που η χώρα δεν μπορεί να χάνει ούτε μια ώρα, ο πιο μεγάλος κίνδυνος θα ήταν η ακυβερνησία. Μπροστά σ’ αυτό τον κίνδυνο οι ευθύνες όλων είναι τεράστιες».

Υποστηρίζει ότι είναι προς το συμφέρον του τόπου η παρούσα κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία και τέλος σημειώνει ότι «οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα