«ΜΙΑ ΜΕΡΑ Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ»

Προκλητικός και ειρωνικός απέναντι στη ΕΕ αλλά και την Ελλάδα εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, σε συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ).

Ο κ. Ζαφέρ Τσαγκλαγιάν τόνισε μεταξύ άλλων: «Η ΕΕ θερίζει αυτά που έσπειρε. Πού ήταν η ΕΕ όταν η Ελλάδα ξόδευε αυτά τα χρήματα, ήταν σε διακοπές, σε ηλιοθεραπεία;»

Αναφερόμενος στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας κατηγόρησε την Ένωση για έλλειψη ειλικρίνειας και για υποκρισία απέναντι

στη χώρα του εδώ και 50 χρόνια, «δείχνοντάς της την πλάτη», παρόλο που εκείνη, σε αντίθεση με τις περισσότερες κοινοτικές χώρες, πληροί τα κριτήρια του Μάαστριχτ. Εκτίμησε μάλιστα ότι «θα έλθει η ημέρα που η ΕΕ θα μας εκλιπαρεί να ενταχτούμε ως μέλος, αλλά τελικά εμείς θα αποφασίσουμε, αν θέλουμε να ενταχτούμε ή όχι».

«Η Τουρκία έχει δικαίωμα για ένταξη στην ΕΕ και δεν θα παραιτηθεί από αυτό το δικαίωμα» συνεχίζει, προσθέτοντας πως η Άγκυρα δεν διανοείται να αποσύρει την αίτηση ένταξης, ωστόσο, μένει ανοικτό, αν μέχρι την πραγματοποίηση της ένταξης θα υπάρχουν ακόμη η ΕΕ και το ευρώ, καθώς ο καθένας βλέπει σε ποιά κατάσταση βρίσκεται τώρα η ΕΕ.

Σε ερώτηση, γιατί να θέλει τότε η Τουρκία την ένταξη της, λέει χαρακτηριστικά: «Θα συνεχίζουμε να εκνευρίζουμε τους Ευρωπαίους. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να μετατρέψουν την ΕΕ σε μια λέσχη Χριστιανών και να αφήσουν έξω την Τουρκία, κάτι που δεν θα το επιτρέψουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα