Μια ιστορία για τον Claude Debussy

Μερικά από τα σημαντικότερα έργα του (Πελλέας & Μελισσάνθη, Πρελούδιο στο Aπομεσήμερο ενός Φαύνου, Childrens’corner, Clair de lune), αλλά και οι σχέσεις του με τα πρόσωπα που σημάδεψαν τη ζωή του (οι συμβολιστές ποιητές Baudelaire, Verlaine, Mallarmé, ο Maurice Ravel, οι φιλίες, οι ταραχώδεις έρωτες, η λατρεμένη κόρη Chouchou), μετά την περσινή επιτυχία, ανεβαίνουν ξανά στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Τι

είναι αυτό, που καθιστά τον Ντεμπισί ξεχωριστό; Αναζήτησε την έμπνευσή του έξω από την ίδια τη μουσική, στα όνειρα και τις εντυπώσεις. «Θα ήταν καλό να έβλεπε κάποιος τη μουσική…» έλεγε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας το πάθος του για τα χρώματα και την οπτική του προσέγγιση σε μια τέχνη κατά βάση ακουστική. Καινοτόμησε στον ρυθμό, την αρμονία και την ενορχήστρωση, υπήρξε ο πρώτος “μοντέρνος” συνθέτης. Κι ακόμα, δεν συμβιβάστηκε ποτέ για την εξασφάλιση μιας σίγουρης θέσης στη μουσική ζωή του Παρισιού, έστρεψε όλες του τις δυνάμεις προς την αναζήτηση της δικής του αυθεντικής φωνής, της δικής του Μουσικής, της Μusique à moi.

Η παράσταση είναι δομημένη με τέτοιον τρόπο, ώστε να μπορεί να την παρακολουθήσει ακροατήριο χωρίς ειδικές μουσικές γνώσεις και αποσκοπεί ταυτόχρονα στην ψυχαγωγία και τη γνώση. Φέτος, εκτός από τη βραδινή παράσταση της 1/12/13, πραγματοποιούνται και δύο πρωινές παραστάσεις, που απευθύνονται κυρίως σε παιδιά και νέους.

Συντελεστές:

Μάνια Παπαδημητρίου | αφήγηση

Ναταλία Γεράκη | φλάουτο, concept, κείμενα

Μυρσίνη Μαργαρίτη | σοπράνο

Τάσος Αποστόλου | μπάσος (μόνο 1.12.13)

Διονύσης Μαλλούχος | πιάνο

Ανδρέας Μαυραγάνης, Μανώλης Τσολάκης | φωτισμοί

Δημήτρης Ελένης | ήχος, προβολή εικόνων & βίντεο

Παραστάσεις:

Πρωινή Παράσταση

*Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 στις 12:00 πρωινή παράσταση για μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, οικογένειες, αλλά και ενήλικες

Βραδινή Παράσταση

* Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 στις 21:00

Μετά το τέλος της βραδυνής παράστασης θα ακολουθήσει παρουσίαση του νέου CD/Βιβλίου “Claude Debussy la musique à moi”, που κυκλοφορεί από την Utopia Records (www.utopiamusic.gr) και διανέμεται από τη Μικρή Άρκτο (www.mikri-arktos.gr)

Παράσταση για Σχολεία

*Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:00 οργανωμένη επίσκεψη σχολείων

Για μαθητές 5ης και 6ης Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου

INFO: Ίδρυμα Μ.Κακογιάννης τηλ: 210 3418579 (Δευ-Παρ 11:00-14:00), e.mail: [email protected]. Εισιτήρια: 30.11.13 (πρωινή): 10 € κανονικό / 8 € μειωμένο [Μαθητικό /Φοιτητικό / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ) /ΑμΕΑ / Άνω των 65] / 6 € ομαδικό (από 4 άτομα και άνω). 01.12.13 (βραδινή): 12 € γενική είσοδος. 03.12.13 (για σχολεία): 6 € γενική είσοδος. Οργανωμένη επίσκεψη σχολείων κατόπιν συνεννόησης: τηλ: 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00-14:00. Αίθουσα: Θέατρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα