Μια αίθουσα που δεν υπάρχει στο Μουσείο της Ακρόπολης

Συγκεκριμένα, στους χώρους του Μουσείου θα παρουσιαστεί η πρωτοποριακή, διαδραστική παράσταση-περφόρμανς με τίτλο «Symphony of a missing room» του σουηδικού  καλλιτεχνικού διδύμου που κατακτά την ευρωπαϊκή σκηνή του ζωντανού θεάματος με τα παράξενα έργα του, τα οποία είναι αδύνατον να καταταχθούν σε κάποιο είδος.

Η ξενάγηση στο Μουσείο Ακρόπολης θα μετατραπεί σε μια μοναδική περιπέτεια στην «αίθουσα που δεν υπάρχει», ένα έργο τέχνης που είναι δύσκολο να περιγραφεί,

μια παράξενη «περφόρμανς» που αφορά τη σχέση των ανθρώπων με την τέχνη και τα μουσεία, με το όραμα, τη μνήμη και τον χρόνο.

Το έργο χρησιμοποιεί ένα προηγμένο σύστημα ασύρματων ακουστικών με 3D ήχο που καθορίζει και αναδιαμορφώνει εντυπωσιακά την αίσθηση του χώρου.

Οι πρωτότυπες και διαφορετικές οπτικές του έργου είναι πολλές: Ο θεατής είναι μέρος μιας ομάδας, όμως το ταξίδι του είναι εντελώς προσωπικό. Μέσα σ’ ένα μουσείο, όπου η βασική αίσθηση που χρησιμοποιούμε είναι η όραση, αυτό το έργο έρχεται να δώσει προτεραιότητα στην ακοή και την αφή, και μέσα από αυτές τις αισθήσεις να μας οδηγήσει στο ιδιαίτερο σύμπαν του. Για τους καλλιτέχνες η ιστορία δεν αφορά μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον. Έτσι, καθώς ο χρόνος ενοποιείται, ένα γεγονός που συνέβη στο παρελθόν βιώνεται ως κάτι που μπορεί να συμβεί στο μέλλον.

Με εξαίρεση τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012, που το Μουσείο είναι κλειστό, θα πραγματοποιούνται πέντε παραστάσεις την ημέρα, από την Παρασκευή 7 έως την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012. Η είσοδος στο Μουσείο για τις παραστάσεις θα είναι ελεύθερη με απαραίτητη την τηλεφωνική κράτηση, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος (υπεύθυνη κρατήσεων: Λεώνη Γαβρία, Τηλ. 6932 055101, Email: [email protected]).

Οι θεατές πρέπει να βρίσκονται στο Μουσείο δέκα λεπτά πριν από την παράσταση για την οποία έχουν κάνει κράτηση, καθώς θα υπάρχει μια διαδικασία προετοιμασίας. Η είσοδος στο Μουσείο δεν θα είναι δυνατή αφού ξεκινήσει η παράσταση.

Περισσότερες πληροφορίες: www.mirfestival.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα