Μετατάξεις, όχι απολύσεις

«Πράγματι το δεύτερο μνημόνιο μιλούσε για μείωση προσωπικού», ανέφερε ο Αντ. Μανιτάκης κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημόσιων οργανισμών. «Δεν μιλούσε για απολύσεις αλλά για αναγκαστική μείωση 150.000 υπαλλήλων μέχρι το 2015, είχε ρητά τη φράση ότι έπρεπε να μπουν

σε εφεδρεία και όχι σε διαθεσιμότητα, μέχρι τέλος του 2012, 15.000 αναγκαστικές αποχωρήσεις», πρόσθεσε και διερωτήθηκε: «Είμαστε στο τέλος του 2012. Είδατε καμία αναγκαστική αποχώρηση; Παραμονές Χριστουγέννων θα θέσουμε σε αναγκαστική αποχώρηση, απόλυση 15000 υπαλλήλους;»

Ανέφερε ότι η μοναδική υποχρέωση από το τρίτο Μνημόνιο είναι να μπουν σε διαθεσιμότητα 2.000 υπάλληλοι με σκοπό την μετάταξη τους και σύμφωνα με τον κώδικα δημοσίων υπαλλήλων.

Δεσμεύτηκε ότι όλες οι μετατάξεις θα γίνουν ύστερα από αξιολόγηση των τυπικών προσόντων των υπαλλήλων και μέσω ΑΣΕΠ. «Ήδη έχουμε καταγράψει τις ανάγκες, τις αξιολογούμε, οι μετακινήσεις θα γίνουν με ταχύτητα, με αντικειμενικό και αμερόληπτο τρόπο, με μοριοδότηση και αξιολόγηση και σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουν δηλώσει οι υπηρεσίες».

Όσον αφορά στην απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου για την απόλυση 500 υπαλλήλων του ΙΚΑ, που είχαν αρχικά προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ στην Αγροτική Τράπεζα, ο υπουργός διευκρίνισε ότι αρμόδιο για το χειρισμό του θέματος είναι το υπουργείο Εργασίας: « Η μόνη δυνατότητα που υπάρχει είναι η έφεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αρμόδιο για το θέμα είναι το Υπουργείο Εργασίας και, από ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω, ετοιμάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό που θα επιδιώξουμε είναι να γίνει το καλύτερο δυνατό, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων μας και να οριστεί το γρηγορότερο η δικάσιμος», είπε.

Ο Αντ. Μανιτάκης δήλωσε υπερήφανος που συμμετέχει σε μια τρικομματική κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας την ως την μεγαλύτερη θεσμική επιτυχία της μεταπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα