Μέσα σε ένα μήνα οι ΗΠΑ υπέκλεψαν 60 εκατομμύρια κλήσεις!

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Mundo, τουλάχιστον 60 εκατομμύρια τηλεφωνήματα από τον Δεκέμβριο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2013 υπέκλεψε η NSA.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, που προέρχεται από τον πρώην τεχνικό της NSA Εντουαρντ Σνόουντεν και δημοσιεύει η εφημερίδα, η υπηρεσία αυτή «υπέκλεψε 60,5 εκατομμύρια τηλεφωνικές συνδιαλέξεις στην Ισπανία» από τις 10 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου του 2013, εκ των οποίων «τουλάχιστον 3,5 εκατομμύρια τηλεφωνήματα την ημέρα της 11ης Δεκεμβρίου».

Σύμφωνα

με την El Mundo , η NSA «δεν είχε καταγράψει το περιεχόμενο των κλήσεων αλλά τον αριθμό σειράς των τηλεφώνων, τον τόπο όπου βρίσκονταν, τον αριθμό τηλεφώνου των καρτών SIM που χρησιμοποιήθηκαν και τη διάρκεια της κλήσης».

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζέιμς κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις υποκλοπές τηλεφωνημάτων ισπανών αξιωματούχων που αποκαλύφθηκαν την Παρασκευή στον Τύπο, ύστερα από άλλες αποκαλύψεις για τις δραστηριότητες της Αμερικανικής κατασκοπείας στόχος της οποίας ήταν -μεταξύ άλλων- 35 ηγέτες στον πλανήτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα