Μέρκελ: «Καμία χώρα δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο εξόδου από το ευρώ»

10:28 5/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Για να προσθέσει βέβαια, ότι η 17μελής Ένωση αντιμετωπίζει ακόμη πολλά προβλήματα. «Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα που πρέπει να διευθετηθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά η Μέρκελ, η οποία υπογράμμισε ότι η επίλυση της κρίσης χρέους είναι μια μακρά διαδικασία που περιλαμβάνει μια σειρά από βήματα και μέτρα.

Τόνισε ότι η ΕΕ έπραξε σωστά όταν έδωσε περισσότερο χρόνο σε χώρες της ευρωζώνης με οικονομικά προβλήματα, όπως η Ελλάδα

και η Πορτογαλία για να μειώσουν τα ελλείμματά τους και τα χρέη τους, καθώς το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν, είχε θέσει σε κίνδυνο το ευρώ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες, οι οποίες βρίσκονται στην καρδιά της κρίσης, ίσως τις υποχρεώσουν σε έξοδο από την ευρωζώνη. «Όχι, δεν το βλέπω αυτό. Όλοι χρειαζόμαστε μια κοινή Ευρώπη», τόνισε.

Αποκάλυψε ότι ήδη συμφώνησε με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα να συναντηθούν τις προσεχείς εβδομάδες στην Ουάσινγκτον υπουργοί των δυο χωρών για να συζητήσουν σχετικά με τις καταγγελίες για παρακολούθηση από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες γραφείων της ΕΕ και των πρεσβειών ευρωπαίων συμμάχων, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα