Μένει από... βενζίνη το ράλι Ακρόπολις

19:16 7/5/2014 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του ράλι, αιτία είναι η μη καταβολή ενός παράβολου ύψους 170.000 ευρώ στην Eurosport Events, ζήτημα το οποίο δεν έχει λυθεί παρά τις πολλές συσκέψεις και με κυβερνητικούς παράγοντες.

Ένα μήνα πριν τον αγώνα, σύμφωνα με τους ανθρώπους της Celeritas (είναι η εταιρία στην οποία έχει αναθέσει η ΕΛΠΑ την διοργάνωση τα τελευταία χρόνια), δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση από την ελληνική πλευρά για την πληρωμή του παράβολου.

Η Eurosport

Events απείλησε με ακύρωση του ράλι Ακρόπολις και γι’ αυτό το λόγο ακολούθησαν απανωτές συσκέψεις στο Μαξίμου.

«Διαπιστώσαμε ότι πραγματικά υπήρχε θέληση για να λυθεί το θέμα της καταβολής των χρημάτων», δήλωσε στο «protothema.gr» ο κ. Παύλος Αθανασούλας. «Μάλιστα πραγματοποιήθηκε απευθείας επικοινωνία του υπουργείου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurosport Events, o οποίος με email που μας είχε στείλει απειλούσε ότι αν δεν πληρώσουμε ο αγώνας θα ακυρωθεί».

Οι άνθρωποι της Celeritas, όπως υποστηρίζουν, προέβησαν σε δραστικές ενέργειες για να αποφευχθεί στο παρά πέντε ο «διασυρμός» της χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο. «Μην έχοντας άλλη λύση και επειδή βλέπαμε ότι το υπουργείο δεν τηρούσε τις δεσμεύσεις του στείλαμε επιταγή της εταιρίας στο ύψος του παράβολου παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσαμε λόγω των υπερβολικών εξόδων να την καλύψουμε».

Την επόμενη βδομάδα ακολουθεί και νέα συνάντηση και οι εκπρόσωποι των αρμόδιων αρχών εμφανίστηκαν για ακόμα μια φορά καθησυχαστικοί ότι τα χρήματα θα αποσταλούν και το ζήτημα θα λήξει εντός των προσεχών ημερών.

«Ο αγώνας έγινε στο τέλος του Μάρτη και σήμερα βρισκόμαστε στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και τα χρήματα δεν έχουν σταλεί. Πριν μια βδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Eurosport Events κ. Φρανσουά Ριμπέιρο σε νέα επικοινωνία μας είπε ότι αν το θέμα δεν λυθεί η Ελλάδα σβήνει από τον χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού και το Eurosport θα δημοσιοποιήσει το θέμα σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ θα ξεκινήσει και εναντίον μας τις νομικές διαδικασίες», αναφέρει ο κ. Αθανασούλας.

Σύμφωνα με μελέτη φοιτητή του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ τα οφέλη από την διοργάνωση του ράλι Ακρόπολις στην ευρύτερη περιοχή όπου διοργανώνεται είναι μεγάλα. Η εισροή συναλλάγματος υπολογίζεται περίπου στα 8.000.000 ευρώ ενώ βάσει επίσημων στοιχείων 10.000.000 θεατές βλέπουν τον αγώνα μέσω του Eurosport, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα