Μεγάλη στιγμή για τη Δικαιοσύνη

Το στίγμα των ημερών, ως προς το δύσκολο και σημαντικό έργο που έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κατά την είσοδο του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου στο προεδρικό μέγαρο.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι είναι μεγάλη στιγμή για τη δικαιοσύνη, για να πάρει τη σκυτάλη ο κ. Αθανασίου και να δηλώσει ότι η Δικαιοσύνη θα ανταποκριθεί στο δύσκολο αυτό έργο, είναι ισχυρή και διαθέτει το κατάλληλο οπλοστάσιο για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις.

Ο Κάρολος

Παπούλιας απάντησε ότι τις αποφάσεις της της αναμένει όλος ο ελληνικός λαός.

Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος έχει συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια.

Συνάντηση Αθανασίου – ΠΑΣΟΚ

Νωρίτερα, τον υπουργό Δικαιοσύνης συνάντησε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, παρουσία των Γενικών Γραμματέων Ν. Κανελλόπουλου και Μ. Σκανδάμη, με αντικείμενο τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ που αποτελούνταν από τον Γραμματέα Ν. Ανδρουλάκη, τον Γραμματέα της Κ.Ο. Π. Ρήγα και τους Χρ. Πρωτόπαπας Γ. Ιωαννίδη και Αφρ. Αλ Σάλεχ ζήτησε:

1. Την άμεση προώθηση και ψήφιση στη Βουλή Νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει τις διατάξεις που έχει καταθέσει σε Πρόταση Νόμου το ΠΑΣΟΚ για την προστασία του πολιτεύματος και των πολιτών από την ακραία και οργανωμένη εγκληματική βία, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

2. Να εφαρμοστεί άμεσα και παραδειγματικά ο ισχύων νόμος. Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να αξιοποιήσει όλες τις θεσμικές δυνατότητες που υπάρχουν, κάνοντας χρήση και του άρθρου 30 παρ 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που του δίνει τη δυνατότητα «σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης (….) να ζητήσει από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να παραγγείλει τη διενέργεια την ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ’ απόλυτη προτεραιότητα».

3. Να ψηφιστεί νέα διάταξη, είτε να αξιοποιηθεί η υπάρχουσα νομοθεσία (άρθρο 41 ν 3251/2004), ώστε αν από την διεξαγόμενη στον Άρειο Πάγο προκαταρκτική εξέταση θεμελιώνεται κατηγορία κατά της Χ. Α. σύμφωνα με τα άρθρα 187 και επομένως του Π.Κ., να διακοπεί αμέσως η κρατική χρηματοδότηση αυτής της οργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα