Μεγάλη απάτη 12 εκατ. ευρώ με συντάξεις «μαϊμού»

Πρόκειται για 179 περιπτώσεις παράνομης είσπραξης συντάξεων, τις οποίες ερευνούσε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για περισσότερο από έναν χρόνο. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συγκεκριμένες περιπτώσεις απάτης, τελέστηκαν τουλάχιστον από το 1991 μέχρι το 2012 και η ζημιά που προκλήθηκε σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, ανέρχεται συνολικά, στα 12.864.730,26 ευρώ.

Σε 92 περιπτώσεις, η αστυνομία έφτασε σε εκείνους που εισέπρατταν παράνομα συντάξεις, εντοπίζοντας συνδικαιούχους στους τραπεζικούς λογαριασμούς των θανόντων ασφαλισμένων.

Κατά τις στοχευμένες έρευνες και εξετάσεις προσώπων

ταυτοποιήθηκαν πενήντα 59 περιπτώσεις και ειδικότερα 34 στην Αττική, τέσσερις στην Αχαΐα, πέντε στην Θεσσαλονίκη, έντεκα στη Λάρισα, τέσσερις στην Κρήτη καθώς και μία περίπτωση στην Κέρκυρα, όπου υφίσταντο λογαριασμοί θανόντων συνταξιούχων με συνδικαιούχους, οι οποίοι είχαν πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό, προκειμένου να προβούν σε αναλήψεις – καταθέσεις.

Θα ακολουθήσει και η επιμέρους υποβολή σαράντα τριών περιπτώσεων στις κατά τόπο Εισαγγελικές Αρχές.

Όσο αφορά στις υπόλοιπες 77 περιπτώσεις, όπου προκλήθηκε συνολική ζημιά ύψους 4.384.450,69 ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο, συνεχίζεται η έρευνα για τη διακρίβωση των στοιχείων των ατόμων που έλαβαν κατά περίπτωση παράνομα σύνταξη, καθώς είτε δεν υπήρχε συνδικαιούχος στον τραπεζικό λογαριασμό, είτε δεν προέκυψαν τα στοιχεία της ταυτότητάς του από τα παρεχόμενα στοιχεία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, θα υποβληθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα