ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΑΡΑ ΠΟΔΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Νέα γενική απεργία την ημέρα συζήτησης και ψήφισης των μέτρων σχεδιάζουν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, την ώρα που οι δανειστές ξεδιπλώνουν εκ νέου τις απαιτήσεις τους για 15.000 υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα, μειώσεις αποζημιώσεων και νέες ανατροπές στα εργασιακά.

Μετά και τις χθεσινές συναντήσεις της Τρόικας με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, όπου οι δανειστές ζήτησαν μείωση των αποζημιώσεων κατά

τουλάχιστον 30% και του χρόνου προειδοποίησης, μάξιμουμ στους 4 μήνες, αλλά και τις πιέσεις για 15.000 διαθεσιμότητες δημοσίων υπαλλήλων, ή αλλιώς απολύσεις, τα συνδικάτα ετοιμάζουν τις επόμενες απεργιακές κινήσεις τους.

Μάλιστα, στο εσωτερικό της ΓΣΕΕ υπάρχουν έντονες πιέσεις, με τη Συνομοσπονδία να έχει σχεδόν χωριστεί στα δύο. Από τη μία βρίσκονται οι «σκληροί» που επιδιώκουν άμεσες, επαναλαμβανόμενες απεργίες άμα τη δημοσιοποίηση των μέτρων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως καταλήψεις κτηρίων και κλείσιμο υπηρεσιών. Σε αυτό το μέτωπο βρίσκεται επικεφαλής ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νϊκος Φωτόπουλος, ενώ συμμετέχουν ενεργά και οι συνδικαλιστές των μέσων μεταφοράς, κυρίως σταθερής τροχιάς.

Σε …αγωνιστική εγρήγορση βρίσκεται και η ΑΔΕΔΥ. Αύριο θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας. Μηχανοκίνητες πορείες διοργανώνει σήμερα, στις 12.00, η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Να σημειωθεί ότι ήδη για την Δευτέρα τα συνδικάτα διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, ενώ αντίστοιχες διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εφοριακοί με 48ωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα μετά την εξαγγελία των μέτρων κι επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες με την κατάθεση των μέτρων.

Κάλεσμα για απεργιακό αγώνα διαρκείας αμέσως μόλις ανακοινωθούν τα  μέτρα, απευθύνουν οι Ομοσπονδίες Γιατρών κι εργαζόμενων στα Νοσοκομεία. Σήμερα θα προχωρήσουν σε καταλήψεις σε γραφεία Διοικητών στα Νοσοκομεία όλης της χώρας και θα συμμετάσχουν στη μοτοπορεία των ΟΤΑ. Αύριο το πρωί διοργανώνεται συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υγείας.

Σε δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, προσανατολίζονται οι ναυτεργάτες, μόλις ανακοινωθούν και ψηφισθούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα