Με την υποβολή της δήλωσης ΦΠΑ και 10 ευρώ

08:12 6/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με πληροφορίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορούν με την υποβολή της χρεωστικής δήλωσης ΦΠΑ είτε να πληρώνουν όλο το ποσό ή τουλάχιστον 10 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει εντός του Απριλίου ειδική νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προβλέπει:

Υποβολής της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ στις 20 του μήνα (κάθε μήνα για τις μεγάλες επιχειρήσεις και κάθε τρίμηνο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

και του ελεύθερους επαγγελματίες).

- Κατάργηση της δυνατότητας καταβολής του ΦΠΑ σε τρεις δόσεις που ισχύει σήμερα (40% με την υποβολή της δήλωσης και το υπόλοιπο ποσό σε δύο μηνιαίες δόσεις, με μηνιαία προσαύξηση 2%).

-Με την υποβολή της δήλωσης οι υπόχρεοι θα καταβάλλουν όποιο ποσό επιθυμούν με ελάχιστο όριο τα 10 ευρώ. Θα υποχρεούνται ωστόσο εντός 10 ημέρων να αποδώσουν το σύνολο του ΦΠΑ.

- Σε διαφορετική περίπτωση το χρέος θα καθίσταται ληξιπρόθεσμο και θα ενεργοποιούνται οι διατάξεις για την αναγκαστική είσπραξη οφειλών.

Σε δεύτερη φάση εξετάζεται η απαλλαγή από τον ΦΠΑ των επιχειρήσεων με ετήσιο τζίρο κάτω από 10.000 ευρώ, όπως ήδη έχουν προτείνει οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ. Προηγουμένως όμως θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν παρενέργειες από πλευράς φοροδιαφυγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα