Με συννεφιά το πέταγμα του χαρταετού

Μάλλον αισιόδοξη είναι η πρώτη πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για το τριήμερο. Οι επίδοξοι καρναβαλιστές και εκδρομείς δεν φαίνεται να ταλαιπωρηθούν ιδιαίτερα από τα καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, από το μεσημέρι της Παρασκευής ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος, ενώ έντονες θα είναι κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο. Ειδικά στα δυτικά τα φαινόμενα μπορεί να είναι και ισχυρά. Στα ορεινά ίσως σημειωθούν κάποιες χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν

αραιές νεφώσεις που μόνο πρόσκαιρα θα συνοδευτούν από τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει ελαφρά.

Το Σάββατο θα διατηρηθούν οι τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και το Ανατολικό Αιγαίο, όπως και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε κάποιες ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Από το βράδυ αναμένεται βελτίωση, αρχής γενομένης από τα δυτικά της χώρας. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω.

Την Κυριακή της Αποκριάς η συννεφιά θα αραιώσει πολύ και η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει, με εξαίρεση το Αιγαίο όπου ίσως υπάρξουν αρχικά τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα αλλάξουν σε βοριάδες 4 με 6 μποφόρ και στα νότια πελάγη ως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί.

Την Καθαρά Δευτέρα, οι αραιές νεφώσεις θα είναι πυκνότερες κυρίως στα δυτικά της χώρας, ενώ οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί 3 ως 5 μποφόρ και στο Ιόνιο ως 6 μποφόρ, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι βορειοδυτικοί 4 ως 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού στη Βόρεια και Δυτική Ελλάδα από αύριο Πέμπτη

Αύριο Πέμπτη (14/3) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται αρχικά στο Ιόνιο, την Ηπειρο και βαθμιαία στη δυτική στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και δυτικής Μακεδονίας οι οποίες στα βορειοδυτικά θα είναι ισχυρές. Οι νότιοι άνεμοι θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά τα 9 μποφόρ.

Την Παρασκευή (15/3) παρά τη μικρή εξασθένηση των φαινομένων, έντονες κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα δυτικά, τα βόρεια καθώς και στα νησιά του ανατολικού αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου, της δυτικής στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα