Με προτάσεις στο υπουργείο Παιδείας οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ

17:04 6/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Στην συνάντηση με τον υπουργό Κ.Αρβανιτόπουλο και τον υφυπουργό Σ.Κεδίκογλου συζητήθηκαν τα προσχέδια νόμου για το Γενικό και το Τεχνικό Λύκειο που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας, με την «πράσινη» αντιπροσωπεία να ζητά διευκρινίσεις για το περιεχόμενό τους και να καταθέτει προτάσεις για την αναγκαιότητα χορήγησης κρατικών πιστοποιητικών επάρκειας για την ξένη γλώσσα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές από τη Δημόσια Εκπαίδευση, κάτι που απεδέχθη ο υπουργός.

Σε κάθε περίπτωση

πάντως, το προσχέδιο θα συζητηθεί και σε δεύτερη συνάντηση με το υπουργείο και εν συνεχεία θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση πριν έρθει στη Βουλή.

Επί τάπητος στη συνάντηση, τέθηκε ακόμα η προετοιμασία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με το υπουργείο να υποστηρίζει ότι προωθούνται όλες οι αναγκαίες αποφάσεις τόσο ως προς τη στελέχωση των σχολείων, όσο και ως προς το θέμα των βιβλίων. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν την επιτάχυνση της διαδικασίας για τις εθελούσιες μετατάξεις από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και την πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού αναπληρωτών καθηγητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα