Με πλοηγό τον Ερμή και τη λογική για πυξίδα

Κριός

Τόσο η παρουσία του Ερμή, όσο και η είσοδος του Ήλιου στο λογικό και προσγειωμένο ζώδιο της Παρθένου, τονίζουν ένα πράγμα και μοναδικό: πως ένα λογικό, συγκροτημένο και πειθαρχημένο μυαλό είναι σε θέση να σε βγάλει από πολλές δυσχέρειες. Σε αυτό συναινεί και το υπέροχο τρίγωνο μεταξύ Ερμή και Πλούτωνα. Ναι, χρειάζεσαι τη δύναμη της αγάπης για να αλλάξεις τους άλλους – τους όποιους τυχόν άλλους θέλεις να αλλάξεις, και πιστεύεις πως αξίζει τον κόπο να μπεις σε αυτή τη διαδικασία. Με τη δύναμη της σκέψης όμως, και ιδιαίτερα της κριτικής σκέψης που φιλτράρει

τα πάντα και κρατά μόνο ό,τι είναι χρήσιμο, μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο. Κυριολεκτικά.

Ταύρος

Το πλανητικό ενδιαφέρον μετακινείται στον 5ο σου ηλιακό οίκο, που φωτογραφίζεται από το ζώδιο της Παρθένου. Ο 5ος ηλιακός οίκος είναι για τον καθένα μας το σημείο εκείνο του ωροσκοπίου μας που μιλά για τη χαρά και το παιχνίδι του έρωτα, αλλά και τη δημιουργία και τη δημιουργικότητά μας! Μία νέα εποχή ξεκινά, ίσως και μετά από κάποιες σοβαρές απώλειες εργασίας, εισοδήματος κλπ, κατά την οποία θα καταλάβεις πολύ γρήγορα πως ο μόνος τρόπος όχι μόνο να επιβιώσεις αλλά να είσαι πλήρης και ικανοποιημένος είναι να κυνηγήσεις μεθοδικά και οργανωμένα το βαθύτερο όνειρό σου. Επίσης, η σχέση που θα επιβιώσει τα Πλουτώνια τεστ δεν είναι αυτή που (νομίζεις ότι) θέλεις, αλλά αυτή που θα σε πάει μπροστά, στον καλύτερο δυνατό εαυτό σου!

Δίδυμοι

Οικογενειακά θέματα, θέματα οικίας αλλά και κοινής περιουσίας με άλλους πρόκειται να σε απασχολήσουν αυτή την εβδομάδα, καθώς ξεκινά ένας κύκλος που φέρνει εκκρεμότητες και ζητήματα σχετικά με τα ανωτέρω στο προσκήνιο. Ευτυχώς, οι πλανητικές συγκυρίες είναι θετικές ως προς την μεθοδική δρομολόγηση και επίλυση των θεμάτων αυτών. Λέξη – κλειδί η «μεθόδευση». Κοινώς, δεν μπορείς αυτή τη φορά να ενεργήσεις ως συνήθως, «γιατί έτσι», χωρίς κανένα πλάνο. Απαιτείται λογική, οργάνωση, διάκριση προτεραιοτήτων και προπάντων ρεαλισμός. Πιθανόν να βρεθείς να διαχειρίζεσαι οικογενειακά χρήματα, να λάβεις κάποιο σεβαστό ποσό υπό μορφήν κληρονομιάς ή αποζημίωσης επαγγελματικής, ή, τέλος, αν είσαι σε διαδικασίες διαζυγίου, οι τελικές ρυθμίσεις να σε ωφελήσουν πέρα από κάθε ελπίδα σου!

Καρκίνος

Ο δρόμος προς την καρδιά και την ουσία του άλλου, εκείνου του ενός ανθρώπου που λαχταρά η ψυχή σου, είναι ένας δρόμος όχι και πολύ φανταχτερός: είναι όμως σίγουρος και εγγυημένος. Με ιδιαιτέρως χαμηλό προφίλ και χωρίς φανφάρες και αυτοπροβολή, θα βοηθήσεις και θα στηρίξεις το άτομο που σε ενδιαφέρει σε κάποιο δικό του θέμα πρακτικά. Βεβαίως, με τις τόσες ενδιαφέρουσες και θετικές όψεις του Ερμή στον τομέα της επικοινωνίας σου, οι μεταξύ σας συζητήσεις θα βοηθήσουν ώστε να σε καταλάβει, να σε εκτιμήσει και να σε χαρακτηρίσει δικαίως άτομο τρυφερό, στοργικό και μυαλωμένο. Οι όποιες συζητήσεις και συμβουλές θα πιάσουν τόπο, αρκεί να μην πέσεις σε ένα λάθος που το κάνεις συχνά, κι ας μην το καταλαβαίνεις πάντα: μην αρχίσεις να θυματοποιείσαι με κείνα τα «αν δεν ήμουν εγώ να σε βοηθήσω…» κλπ, γιατί το έχασες το παιχνίδι!

Λέων

Με τον πολυπράγμονα Ερμή αλλά και τον Ήλιο πλέον στον 2ο ηλιακό σου οίκο των χρημάτων, των υλικών αποκτημάτων αλλά και των αξιών, καταλαβαίνεις πως το σύμπαν σε καλεί σε μία διαφορετική, ορθότερη και πιο …προσγειωμένη διαχείριση των πόρων σου! Μισείς τη φτώχεια και τη μιζέρια όσο κανένα άλλο ζώδιο, αλλά θα πρέπει να καταλάβεις πως δεν μπορείς να ζεις εκτός του προϋπολογισμού σου, και δεν μπορείς να έχεις και αστρονομικές απαιτήσεις από τους άλλους ανθρώπους. Ίσως πρόσφατα βίωσες μία πολύ μεγάλη συναισθηματική, και ίσως και οικονομική, ανακατάταξη. Με την καθημερινότητά σου να αλλάζει εκ βαθέων και μόνιμα, μπορεί να πανικοβληθείς: είναι κάτι που ο καθένας θα το πάθαινε. Όμως, σου δίνεται η ευκαιρία να κάνεις ορθολογιστική χρήση των πόρων σου και να σκεφτείς ήρεμα, προσγειωμένα και ρεαλιστικά. Με αυτό τον τρόπο, αποκλείεται να κινδυνεύσεις.

Παρθένος

Ευτυχισμένα γενέθλια, Παρθένοι! Και ο Ήλιος πλέον στο ζώδιό σας, αμέσως μετά τον κυβερνήτη σας τον Ερμή, σας φέρνει στο προσκήνιο και φωτίζει τον καινούργιο δρόμο που καλείστε να βαδίσετε αλλά και τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά σας. Ο κυβερνήτης σας, σε δυναμική, θετικότατη όψη τριγώνου με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, ρίχνει ψήφο εμπιστοσύνης στη δύναμη και τη δημιουργικότητά σας και σας καλεί να μη φοβηθείτε καμία δυσοίωνη γκρίνια, να μην ακολουθήσετε καμία φοβική οπτική γωνία, και να αφουγκραστείτε μόνο το βαθύτερο «θέλω» της ψυχής σας. Είτε αυτό ορίζεται από την ανάγκη για δημιουργικότητα και ζωή, είτε αφορά ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα, είτε μιλά για έναν καινούργιο έρωτα, ένα είναι σίγουρο: τα άστρα σας εξασφαλίζουν μία μεγαλειώδη εκκίνηση, με όλες τις προϋποθέσεις επιτυχίας. Εξαιρετικές θα χαρακτήριζα τις όψεις της εβδομάδας και για όσους επιδιώκουν να κάνουν παιδί!

Ζυγός

Ανατέλλει μία εβδομάδα η οποία είναι σε θέση να σε βοηθήσει να λύσεις αρκετά, αν όχι όλα, από τα ψυχολογικά και υπαρξιακά σου θέματα του τελευταίου χρόνου. Η παρουσία τόσο του Ερμή όσο και του Ήλιου στο ζώδιο της Παρθένου και η όψη τριγώνου του Ερμή με τον Πλούτωνα μιλά για δυναμικότατη κι εποικοδομητική σκέψη, κριτική αλλά και αυτοκριτική. Αυτή την εβδομάδα μπορεί να έχεις την αίσθηση ότι παρατηρείς τα κομμάτια ενός παζλ που σε βασανίζει καιρό – να πω χρόνια; - να μπαίνουν ένα ένα ως δια μαγείας στη θέση τους. Εσύ πλέον μπορείς να ξεχωρίσεις την αλήθεια από το ψέμα, τους φίλους από τους δολοπλόκους και τις κοινωνικές ετικέτες από την ουσία των πραγμάτων. Το ακόμα καλύτερο είναι πως βρίσκεις το κουράγιο να προτιμήσεις την ουσία, κάτι που απαιτεί πολλή δουλειά με τον εαυτό σου αλλά και γενναιότητα ψυχής. Αν σκέφτεσαι μία μετακόμιση ή κάποια ανακαίνιση, δε θα βρεις καλύτερη εβδομάδα για να ξεκινήσεις!

Σκορπιός

Αυτή την εβδομάδα, Σκορπιέ, γεννούν οι πετεινοί σου! Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη: με τον επικοινωνιακό Ερμή αλλά πλέον και τον Ήλιο στον τομέα των φιλικών σου σχέσεων και των ατόμων που έχουν διάθεση να σε βοηθήσουν και να προάγουν την προσπάθεια και τη δουλειά σου, μπορείς άφοβα να βγεις εκεί έξω και να μιλήσεις, να κοινοποιήσεις και τέλος να πουλήσεις κάθε ιδέα και ταλέντο σου έναντι χρυσού. Αυτό το εγγυάται ο κυβερνήτης σου, ο πανίσχυρος Πλούτωνας, σε εξαιρετικές όψεις με Ερμή και Ήλιο από τον 3ο ηλιακό σου οίκο της επικοινωνίας! Δεν είναι τώρα η ώρα να κρατάς κρυμμένες τις ιδέες σου στα συρτάρια σου, να διαβάζεις αυτά που γράφεις μόνο στους φίλους σου ή να σκέπτεσαι δεύτερη φορά το αν αξίζει τον κόπο. Αξίζει και μάλιστα πολύ, οπότε φόρεσε εκείνο το χαμόγελο που είναι τόσο σπάνιο αλλά που όσοι το αντικρίζουν έστω κι αυτή τη μία φορά γίνονται σκλάβοι σου για πάντα, και προχώρα να κατακτήσεις τον κόσμο.

Τοξότης

Λοιπόν. Αν δεν καταφέρεις και με τις όψεις αυτής της εβδομάδας να βάλεις κάποιο πρόγραμμα και τάξη στα τρισάθλια οικονομικά σου, Τοξότη, εγώ θα σκίσω τα πτυχία μου. Τόσο ο πολυπράγμων, επικοινωνιακός Ερμής όσο και ο λαμπερός Ήλιος βρίσκονται στο ζώδιο της Παρθένου, που αντιπροσωπεύει την δημόσια εικόνα σου, την κοινωνική καταξίωση αλλά και τους όποιους κοινωνικούς ρόλους επιλέγεις να ενσαρκώσεις. Σε ευνοϊκότατες όψεις με τον Πλούτωνα από τον τομέα του χρήματος και της υλικής απολαβής, λειτουργεί σαν μοχλός που μόνο ένας ανόητος δεν θα τραβούσε – και μόνο ανόητος δεν είσαι, το σωστό να λέγεται. Καλείσαι βέβαια να επιδείξεις αρετές συγκεκριμένες, και όχι πολύ οικείες με την Φύση σου: ρεαλισμό, οργανωτικότητα, κριτικό πνεύμα και εργατικότητα - αλλά κανείς δεν είπε πως η επιτυχία και το χρήμα έρχονται εύκολα.

Αιγόκερως

Ξεκινά μία εβδομάδα κατά την οποία ευνοείται ο,τιδήποτε σου πλατύνει τους ορίζοντες και σε σηκώνει αρκετά ψηλά ώστε να βλέπεις τι υπάρχει και πέρα από το φράχτη που ορίζει την καθημερινότητά σου, και να το θέλεις – και όλοι ξέρουμε τι μηχανισμοί κινούνται όταν ένας Αιγόκερως θέλει κάτι, ή κάποιον! Λοιπόν, αυτή την εβδομάδα θα διαπιστώσεις ότι ο δρόμος προς αυτό ή αυτόν που επιθυμείς δεν είναι άλλος από την αυτοβελτίωση, τη θέση νέων στόχων και την ανανέωση της ματιάς σου πάνω στα πράγματα. Φυσικά, μιας κι εμπλέκεται το γήινο και πρακτικό ζώδιο της Παρθένου σε όλο αυτό, οι στόχοι που θα θέσεις οφείλουν να είναι ρεαλιστικοί και να έχει προηγηθεί σκέψη και οργάνωση, αλλά ειλικρινά, δε σε φοβάμαι καθώς ποτέ δεν έχεις πισωπατήσει μπροστά στη σκληρή δουλειά. Η δε οργάνωση είναι το καλύτερό σου! Οπλίσου λοιπόν με αυτοπεποίθηση και, βασικότατο, βγες έξω και επικοινώνησε – μην περιμένεις την ευκαιρία να πέσει ουρανοκατέβατη!

Υδροχόος

Κάποια πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους τρίτων (γονέων; Πατρικής οικογένειας;) ή ίσως η διαχείριση και των οικονομικών του συντρόφου σου αποκλειστικά από εσένα είναι κάτι πολύ πιθανό να συμβεί, Υδροχόε. Καλωσόρισέ το, καθώς θα το κάνεις με μεγάλη μεθοδικότητα και οργανωτικότητα και θα έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, κάτι που θα τονώσει πολύ την ψυχολογία σου και θα σε φέρει σε επαφή με μία ικανότητα διαχείρισης που πολύ πιθανόν αγνοούσες. Επίσης, είτε μιλάμε για έναν καινούργιο έρωτα είτε για μία υπάρχουσα σχέση που δοκιμάζεται, το σεξ είναι μία γλώσσα που πρέπει να μάθεις να μιλάς από την αρχή. Πολύ απλά, πρέπει να σταματήσεις να το βλέπεις ως «άθλημα» ή ορμονική εκτόνωση και να το δεις ως εξαιρετικό τρόπο να φτάσεις στον πυρήνα της ύπαρξης αυτού που σε ενδιαφέρει. Αφέσου να μοιραστείς και να εκτεθείς σε κάθε επίπεδο, και δε θα χάσεις!

Ιχθείς

Ναι, έχεις τον Ποσειδώνα φορεμένο καπέλο από συμπαντικό/αστρολογικό καπρίτσιο. Ίσως λοιπόν για αυτό και όλη η έκκληση για λογική, κρίση και ρεαλισμό στον 7ο ηλιακό σου οίκο των σχέσεων, των συνεργασιών και του σημαντικού άλλου της ζωής σου. Ερμής (μυαλό) και Ήλιος (η ουσία) βρίσκονται στο προσγειωμένο, αναλυτικό και ευφυές ζώδιο της Παρθένου, και μάλιστα ο Ερμής είναι σε υπέροχη όψη τριγώνου με τον Πλούτωνα: ο έρωτας μπορεί κάλλιστα να προκύψει μέσα από φιλίες, ομάδες κοινών ενδιαφερόντων και δράσης αλλά επίσης μπορεί να πρόκειται για ένα πρακτικό, δημιουργικό πλάσμα που θα σε βγάλει από το Ποσειδώνιο βασίλειο της ψευδαίσθησης και θα σε ωθήσει στο να σκεφτείς και να εξελιχθείς με τη βοήθειά του. Κάθε συναναστροφή και επικοινωνία βοηθά και ευνοείται, οπότε βγες από το καβούκι σου τώρα!

Keywords
πλοηγό, πυξιδα, πλοηγό, νέα, τεστ, εκκρεμότητες, μιζέρια, παζλ, βγες, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, αποτελεσματα, μιλα, αιγοκερως, γωνια, δουλεια, θεμα, ονειρο, οριζοντες, οψη, προγραμμα, τεστ, φτωχεια, ψεμα, ψυχολογια, ωρα, αστρα, αξιζει, απλα, ατομο, αυτοπεποιθηση, βγες εξω, βοηθεια, βρισκεις, γινονται, γλωσσα, δυναμη, δρομος, ευκαιρια, ευκολα, ειλικρινα, ειπε, υπαρχει, εκκινηση, εκκρεμότητες, ελπιδα, εβδομαδα, επικοινωνια, εποχη, επιτυχια, ερμης, ερχονται, ετικετες, ζωη, ζωδιο, ζωης, ιδεα, ιδεες, ηλιος, εικονα, οικο, ηρεμα, κυκλος, λαθος, ρεαλισμος, μιζέρια, μπορεις, μυαλο, ξεκινημα, παντα, ο ηλιος, οικος, ουσια, παζλ, πλουτωνας, ποσειδωνιο, ψυχη, ρυθμισεις, σιγουρος, σιγουρο, σκεφτεσαι, συμπαν, τι ειναι, φανφαρες, φυση, φυσικα, φορα, χαμογελο, χρημα, χαρα, ψυχολογικα, ιδιαιτερα, καρδια, μια φορα, μπροστα, ομαδες, οψεις, παιχνιδι, σωστο, τοξοτη, θεματα, θεσεις, υπεροχο, υπεροχη, βεβαιως, βγες
Τυχαία Θέματα