Με… εντολή Μπαλτάκου δεν συζητήθηκε η τροπολογία

Στη σημερινή αντιπαράθεση για την τροπολογία του ΚΚΕ, ο παριστάμενος υφυπουργός, Σταύρος Καλαφάτης, μάλλον δεν είχε πάει καλά προετοιμασμένος στην Ολομέλεια. Και αυτό διότι, αρχικά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητηθεί η τροπολογία και το μόνο που απέκλεισε ήταν η ψήφισή της. «Θα συζητήσουμε μετά την ολοκλήρωση των άρθρων του νομοσχεδίου τις τροπολογίες», είπε ο κ. Καλαφάτης και επέμεινε στη στάση αυτή αν και πολλές φορές ο προεδρεύων, Λεων. Γρηγοράκος, του έδωσε την ευκαιρία

να αναθεωρήσει και να αρνηθεί και τη συζήτηση της τροπολογίας και την ψήφιση.

Τη λύση έδωσε ο Τάκης Μπαλτάκος και το παρατήρησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης λίγο προτού ανακοινώσει ότι αποχωρεί και ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Η εικόνα της Κυβέρνησης είναι θλιβερή. (Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας) Ο κ. Καλαφάτης αναίρεσε τον εαυτό του, αφού προηγουμένως ήρθε ο κ. Μπαλτάκος και του έδωσε ένα σημείωμα. Το επιχείρημα ότι προκαλούνται δαπάνες, είναι ψευδές.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: Καθόλου.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Διότι η ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου επαναφέρει τα πράγματα εκεί που ήταν με την έγκριση του Προϋπολογισμού που εσείς ψηφίσατε. Είναι ολοφάνερο ότι εδώ με τη σύμπραξη δυστυχώς και του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, που αναιρούν τις δικές τους θέσεις, έχουμε μια Κυβέρνηση με πρώτη ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας και φιλική σύμπραξη και συμμετοχή ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που αρνείται στην πλειοψηφία… (Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Λεωνίδας Γρηγοράκος): Κύριε Παπαδημούλη, αφήστε το Προεδρείο, σας παρακαλώ!

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Σε ένδειξη, λοιπόν, διαμαρτυρίας για την άρνηση της Κυβέρνησης να συζητηθεί μία εμπρόθεσμη τροπολογία, θα αποχωρήσουμε από τη συζήτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα