Μαριλένα Κοππά: «Θα αγωνιστώ για την Ελλάδα»

«Μπορώ να συνεισφέρω θετικά στην προσπάθεια να αλλάξει η Ευρώπη. Μπορώ να προωθήσω αποτελεσματικά τα συμφέροντα της χώρας. Η θητεία μου στο Ευρωκοινοβούλιο νομίζω ότι το αποδεικνύει», τονίζει η Μ. Κοππά.

Καλώντας σε υπερψήφιση της «ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία» υπογραμμίζει: «Ευελπιστώ ότι το ψηφοδέλτιο που ζητάμε να ψηφιστεί αυτή την Κυριακή είναι ένα ειλικρινές δείγμα -μία αρχή- για όσα οφείλουμε να κάνουμε από τις 26 Μαΐου και μετά. Και ότι ο κόσμος θα το στηρίξει ως τέτοιο».

Αναφερόμενη στην κυβερνητική πολιτική

σημειώνει πως «δεν είδαμε το προοδευτικό πρόσημο σε καμία εφαρμοζόμενη πολιτική αυτής της κυβέρνησης. Είδαμε μόνο αυταρχισμό και οπισθοχώρηση σε αλλαγές που το ΠΑΣΟΚ είχε ψηφίσει μέχρι το 2011, με τεράστιο κόστος».

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής υπογραμμίζει ότι «ήρθα στη "ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία" για να μείνω, για να συνεισφέρω. Ήμουν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν ένα μεγάλο, κεντροαριστερό και πολυσυλλεκτικό κόμμα. Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ είναι ένα μικρό κόμμα, που έχει αποκοπεί οργανωτικά και προγραμματικά από τις αξίες και τον κόσμο του».

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής της «ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία», τονίζει επίσης πως «τα στελέχη που ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Φώτη Κουβέλη για τη δημιουργία ενός προοδευτικού τρίτου πόλου έχουμε την πεποίθηση ότι χρειάζεται μια δύναμη που δεν θα συναλλάσσεται χάριν κυβερνητισμού, αλλά θα δεσμεύει καταλυτικά τόσο τη Δεξιά όσο και την Αριστερά του πολιτικού συστήματος. Αυτή η δύναμη είναι απαραίτητη. Θα δεσμεύσει τη Δεξιά σε αξίες όπως τα δημόσια αγαθά, τα εργασιακά και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μια τέτοια δύναμη αφήνει λιγότερα περιθώρια στη ΝΔ του Μπαλτάκου, του Βορίδη, του Γεωργιάδη και του Σαμαρά. Μια τέτοια δύναμη, τελικά, δεσμεύει την Αριστερά σε έναν προοδευτικό, αλλά και απαρέγκλιτα ευρωπαϊκό δρόμο».

Η κ. Κοππά ξεκαθαρίζει ότι δεν εκτελεί κανένα σχέδιο του Γιώργου Παπανδρέου και πως εκπροσωπεί μόνο όσους την εμπιστεύονται με την ψήφο τους. Όπως, σημειώνει, «με τον Γιώργο Παπανδρέου είχαμε και έχουμε μια προσωπική, φιλική και πολιτική σχέση. Συνομιλούσαμε και θα συνομιλούμε. Όμως, δεν εκτελώ τίποτα και για κανέναν. Δεν λειτουργεί έτσι ούτε εκείνος ούτε εγώ. Εκπροσωπώ μόνο όσους με εμπιστεύονται με την ψήφο τους».

Σε άλλη συνέντευξή της στην «ΑΞΙΑ» η Μαριλένα Κοππά τονίζει ότι πρέπει «να κερδίσουμε τον ρόλο μας στην Ευρωβουλή».

«Στην Ευρωβουλή των 751 μελών από 28 κράτη, ο ρόλος μας δεν μας ανήκει, τον κερδίζουμε. Ο δικός μου ρόλος είχε σταθερά προοδευτικό πρόσημο», επισημαίνει.

Δηλώνει επίσης ότι «βρέθηκα πολλές φορές να συμφωνώ με τη ΔΗΜΑΡ και να διαφωνώ με το ΠΑΣΟΚ, γεγονός που είναι καταγεγραμμένο και στις επερωτήσεις μου και στην αρθρογραφία μου» και προσθέτει πως «όταν η εξουσία γίνεται αυτοσκοπός και πουλάς τον κόσμο όποτε σε χρειάζεται, αυτός σε εγκαταλείπει. Εγώ ακολουθώ τους ανθρώπους που εκτιμώ και βλέπουν το μέλλον τους σε μια ευρύτερη Κεντροαριστερά. Αυτό θέλει σοβαρή συζήτηση, και τέτοιες εντός του ΠΑΣΟΚ έχουν εκλείψει προ πολλού».

Τέλος, η κ. Κοππά απαντώντας για το να υπάρχει προοπτική συνεργασίας Ελιάς-ΔΗΜΑΡ, τονίζει ότι «η Ελιά αποτελεί εκλογική "συνάθροιση", όπως την αποκάλεσε ο κύριος Λοβέρδος, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να πείσει ότι είναι κάτι περισσότερο από τις προσωπικές επιλογές της σημερινής του ηγεσίας. Αφού ο κύριος Βενιζέλος προσπάθησε ανεπιτυχώς εφορμήσει στη ΔΗΜΑΡ, άδειασε το εγχείρημα των 58 και άθροισε όσους απέμειναν. Μακάρι να πάει καλά, αλλά για την ώρα αντί για "ΠΑΣΟΚ και άλλοι" μοιάζει να είναι "ό,τι δεν αποξένωσε ο νέος πρόεδρος" την τελευταία διετία, ταυτιζόμενος με την αντιδραστικότερη, μεταπολιτευτικά εκδοχή της Νέας Δημοκρατίας και επιτιθέμενος κατ’ εξακολούθηση στον χώρο: από τη ΔΗΜΑΡ μέχρι τα στελέχη του, όπως στη δική μου περίπτωση. Κάποια στιγμή ας αναλάβει και εκείνος τις ευθύνες των επιλογών του».

Keywords
Τυχαία Θέματα