Μάχη του τουρκικού στρατού με ισλαμιστές

Οι τουρκικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον των ανταρτών, που δρουν στη βόρεια Συρία, λίγο αφότου ένας όλμος έπληξε το τουρκικό έδαφος.

Οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ) έχουν καταλάβει περιοχές της Συρίας κοντά στα σύνορα με την Τουρκία τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο στρατού της Τουρκίας, εβλήθησαν τέσσερις οβίδες από το τουρκικό πυροβολικό εναντίον θέσεων του ΙΚΙΛ γύρω από την Άζαζ, μια περιοχή στρατηγικής σημασίας σε απόσταση περίπου 5 χλμ. από τα σύνορα.

Οι

τουρκικές δυνάμεις έχουν ανταποδώσει επανειλημμένα τα πυρά όταν το τουρκικό έδαφος πλήττεται κατά την διάρκεια της εμφύλιας σύρραξης στη Συρία, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται ότι ο τουρκικός στρατός στοχοθέτησε και έπληξε θέσεις της οργάνωσης ΙΚΙΛ.

Η εξέλιξη σημειώνεται καθώς η Άγκυρα —μια χώρα η στήριξη της οποίας στη συριακή αντιπολίτευση θεωρείται κλειδί— αντιμετωπίζει επικρίσεις από δυτικές κυβερνήσεις διότι επέτρεψε να εισέλθουν στη βόρεια Συρία όπλα και μαχητές για τους εξτρεμιστές, κάτι το οποίο διαψεύδει.

Keywords
Τυχαία Θέματα