Μ. ΣΟΥΛΤΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ζητά ο Μάρτιν Σουλτς από την Ελλάδα. Δείχνει να φοβάται την εκλογή Τσίπρα, αλλά υπόσχεται πως  «πρέπει να δώσουμε κάτι στους Έλληνες».

Να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ζητά ο Μάρτιν Σουλτς από την Ελλάδα. Δείχνει να φοβάται την εκλογή Τσίπρα, αλλά υπόσχεται πως  «πρέπει να δώσουμε

κάτι στους Έλληνες».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ότι η Ευρώπη έχει επιδείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα , αλλά διευκρίνισε ότι «η αλληλεγγύη αυτή προσφέρεται στη βάση κάποιων συμφωνιών και, αν κάποιος λέει ότι θέλει να καταργήσει αυτή τη βάση, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να σταματήσει και η προσφορά αυτής της βοήθειας».

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο «ARD», υπενθύμισε ότι «η νέα κυβέρνηση στην Αθήνα πρέπει να ξεπεράσει το αδιέξοδο».

Είπε, όμως, ότι πρέπει «να βοηθήσουμε τους Έλληνες να σταθούν στα πόδια τους με μια συνθήκη για την απασχόληση και την ανάπτυξη και λίγο περισσότερο χρόνο» και πρόσθεσε: «Τότε (οι Έλληνες) θα είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους». Επισήμανε ότι μια τέτοια λύση είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας, εξηγώντας ότι «θα είναι σκοτεινές οι ώρες αν η ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση διαλυθούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα