«Λυκόφως» και «λυκαυγές» το πρώτο εξάμηνο του 2013

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ.Βενιζέλος στο πλαίσιο της πορείας διαλόγου προς το Συντακτικό 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Διευκρινίζοντας δε, τι εννοεί, υποστήριξε ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο με νέα αφετηρία που περνάει μέσα από ένα πολύ δύσκολο εξάμηνο, «το σκοτεινότερο σημείο της διαδρομής της δημοσιονομικής προσαρμογής, γιατί πέφτουν όλα μαζεμένα», αλλά και πως την ίδια ώρα

«ανοίγει η προοπτική που οφείλεται στο ότι έχει διαμορφωθεί ένα άλλο διεθνές πλαίσιο εντυπώσεων για την Ελλάδα». Τόνισε δε ότι αυτό «μας επιτρέπει να ελπίζουμε με αυτά που θα κάνουμε ότι μπορούμε να ανακόψουμε την ύφεση και να θέσουμε τα θεμέλια για την ανάπτυξη», καθώς επανέλαβε ότι ούτε το πολιτικό σύστημα, ούτε όμως η κοινωνία μπορούν να αντέξουν άλλα μέτρα.

Στρέφοντας για δεύτερη φορά μέσα στην μέρα τα πυρά του κατά της αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για «μεγάλο δημαγωγικό ψέμα και αυταπάτες», υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή ανώδυνη, χωρίς θυσίες», αντίθετα υπήρχε μόνο η επιλογή της ασύντακτης χρεοκοπίας. Θύμισε μάλιστα πως ο ίδιος είχε αγωνιστεί για να μην προσχωρήσει η Ελλάδα στο ΔΝΤ, καθώς επίσης και για να υπάρξει πλειοψηφία με 180, «ώστε να μην είναι κανείς άνετος και ωραίος και να λέει ό,τι του κατέβει», ξεκαθαρίζοντας όμως ότι ούτε αυτό σημαίνει ότι υπήρχε άλλη επιλογή, αφού «είχαμε φτάσει σε μια κατάσταση ρουά ματ», όπως είπε.

«Θα μπορούσαμε να προσδέσουμε την Ελλάδα στο δολάριο όπως έκανε η Αργεντινή πριν τη χρεοκοπία;», διερωτήθηκε ρητορικά, στοχεύοντας ουσιαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ του οποίου ο πρόεδρος επισκέπτεται τις επόμενες μέρες την Αργεντινή, αλλά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες που έχουν κάνει λόγο για δολλάριο, χωρίς πάντως να τους κατονομάσει και προσθέτοντας ότι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για την κατάρρευση της συνωμοσιολογίας είναι η Κύπρος.

Αναφερόμενος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Βενιζέλος επιχείρησε άνοιγμα προς τον κόσμο ψήφιζε παλιότερα ΠΑΣΟΚ και έκανε άλλη επιλογή στις τελευταίες εκλογές. «Άνθρωποι που δεν μας ψήφισαν, που θεώρησαν ότι μπορεί να κερδηθεί μια μάχη οπισθοφυλακής μέσω του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλων δυνάμεων, δεν έχουν μετακινηθεί από την παράταξη συναισθηματικά, αξιακά, ιδεολογικά», είπε, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «πρέπει να θεσμοποιηθεί, να αποπροσωποποιηθεί και να αποπροεδροποιηθεί».

Για τη σχέση του ΠΑΣΟΚ με τον κόσμο μίλησε και ο Πάρις Κουκουλόπουλος, σημειώνοντας πως έχει τραυματιστεί βαρύτατα και πως ακριβώς για αυτό τον λόγο η απόφαση για συμμετοχή των οργανώσεων στο συνέδριο έχει καθοριστική σημασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα