Λογοκρισία! Επιχειρήθηκε το «κόψιμο» εκπομπής για το Φαρμακονήσι

Η ανακρίτρια της Κω με έγγραφό της προς τον τηλεοπτικό σταθμό Mega ζητεί να μην μεταδοθεί η εκπομπή «Έρευνα» του Σταύρου Θεοδωράκη, την ερχόμενη Τρίτη, για την τραγωδία με τους μετανάστες στο Φαρμακονήσι.

Η δικαστική λειτουργός αναφέρει στο έγγραφό της ότι, εφόσον η εκπομπή αναφέρεται «σε διενεργηθείσες και σε μέλλουσες να διενεργηθούν ανακριτικές πράξεις» ή «εκθέτει περιστατικά και παρουσιάζει έγγραφα, απεικονίσεις οιουδήποτε είδους ή ακόμη και πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται με την υπόθεση και συνδράμουν στην εκτέλεση

του ανακριτικού έργου καθ” οιονδήποτε τρόπο, δεν πρέπει να μεταδοθεί μέχρις ότου περατωθεί η διεξαγόμενη κύρια ανάκριση».

Η ανακρίτρια ζητεί να σταματήσει να προβάλλεται και το διαφημιστικό τρέιλερ της εκπομπής του Σταύρου Θεοδωράκη, με τίτλο «Έρευνα στο νησί των ναυαγών». Είναι χαρακτηριστικό ότι ανώτατες δικαστικές πηγές, τόσο από τα Δωδεκάνησα όσο και από την Αθήνα, διατύπωναν την έκπληξή τους για την ενέργεια αυτή της ανακρίτριας.

Την έκπληξή του διατύπωσε και ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του MEGA, λέγοντας ότι το επιτελείο της εκπομπής έχει καταγράψει ενδιαφέρουσες εικόνες και μαρτυρίες και δεν σκέφτηκαν ποτέ ότι κάποια πρωτοδίκης θα μπει εμπόδιο στην προβολή τους, παρότι -όπως σημείωσε- κάποιοι μάρτυρες ανέφεραν ότι είχαν δεχτεί συστάσεις από την πλευρά της δικαιοσύνης να μην μιλήσουν σε δημοσιογράφους.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η έρευνα για την υπόθεση της ανάρτησης σε ιστοσελίδα, που διατηρούν δημοσιογράφοι του πειραϊκού ρεπορτάζ, σχετικά με φύλαξη χώρων από βατραχανθρώπους του Λιμενικού Σώματος, και ως εκ τούτου ουδεμία ποινική δίωξη έχει ασκηθεί, διευκρινίζει με ανακοίνωσή της η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Υπενθυμίζεται ότι, στην 99η θέση παγκοσμίως κατατάσσουν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) την Ελλάδα, η οποία με ελάχιστη διαφορά βρίσκεται πάνω μόνο από την Βουλγαρία, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Η βουτιά αποδίδεται αφ” ενός στο κλείσιμο της ΕΡΤ και αφ΄ ετέρου στην ασφάλεια των δημοσιογράφων, τόσο εξαιτίας επιθέσεων στην κάλυψη διαδηλώσεων όσο και της «ανοιχτής στοχοποίησης» από την Χρυσή Αυγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα