ΛΙΓΟΣ ΑΚΟΜΗ ΑΛΚΙΝΟΟΣ

08:05 2/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Ο πάντα χαμηλών τόνων Αλκίνοος Ιωαννίδης καταλαμβάνει την κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι το βράδυ της Δευτέρας 3 του μήνα για μια συναυλία εφ’ όλης της ύλης.

Ήπιος, μειλίχιος, χαμηλών τόνων. Αλλά και καίρια πολιτικός, επίκαιρος και δεικτικός όταν και όποτε οι περιστάσεις το απαιτούν, μέσα από τις συνεντεύξεις του. Σίγουρα χαρισματικός, συνεπής απέναντι στον εαυτό και το κοινό του. Θα μπορούσες να τον χαρακτηρίσεις ακόμη και Ρουβά του εντέχνου -με τον κίνδυνο να σου κόψει την καλημέρα- εξαιτίας των κοριτσόπουλων που χρόνια τώρα τον ακολουθούν αφοσιωμένα. Ο Αλκίνοος

Ιωαννίδης, ο τραγουδοποιός που τα καλοκαιρινά live του πηγαίνουν γάντι, αποχαιρετά το κοινό –τουλάχιστον για τη θερινή σεζόν- με μία συναυλία στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Με τις αποσκευές του γεμάτες από μελωδίες από το σύνολο της καριέρας του, όπως καταγράφονται στα πρόσφατα άλμπουμ του «Γυάλινος Κόσμος» και «Συγκομιδή». Με τη συντροφιά φίλων του, εξαιρετικών δεξιοτεχνών (Κοντραφούρης, Καλούδης, Πολυχρόνου, Παραουλάκης) ο Αλκίνοος ανατρέχει στο σύνολο της δισκογραφίας του, αυτοσχεδιάζει, συγκινεί και συγκινείται, γνωρίζοντας πάντα πώς και πότε να ελαφραίνει το κλίμα, ακόμη και να αποδομεί τη φόρτιση.

Το χαρισματικό παιδί μεγαλώνει, ωριμάζει, μελοποιεί ακόμη και το άγχος για τα γκρίζα του μαλλιά, καταφέρνει να διευρύνει διαρκώς τον πυρήνα του ακροατηρίου του και να γοητεύει ένα πολυσυλλεκτικό, ίσως και ετερόκλητο πολλές φορές κοινό. Ένας σπουδαίος μουσικός σ’ ένα μοναδικό live, από εκείνα στα οποία πρυτανεύει το αυτονόητο: η μουσική. Οι διοργανωτές σημειώνουν πως οι ακροατές μπορούν να φέρουν μαζί τους ένα τετράδιο -καινούριο ή σε καλή κατάσταση- ως δωρεά στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.

INFO: Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στις 3/09 στις 21.00, είσοδος 15 & 12 (άνεργοι) ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα