«Λειψανδρία» στo Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή των ΑΝΕΛ, Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απέδωσε τα προβλήματα που εντοπίζονται στην Υπηρεσία Συντάξεων στη «δραματική αποδυνάμωση» των υπηρεσιών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, την κατακόρυφη αύξηση των αιτήσεων συνταξιοδότησης και την αθρόα προσέλευση ασφαλισμένων προκειμένου να ενημερωθούν για τις αλλαγές στη συνταξιοδοτική νομοθεσία.

«Οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους έχουν αποδυναμωθεί δραματικά τα

τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή του Ν. 4024/2011, που είχε ως συνέπεια, αφενός την άμεση συνταξιοδότηση μεγάλου αριθμού υπαλλήλων και αφετέρου τη θέση σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας μέρους των υπηρετούντων υπαλλήλων, ανέφερε στην απάντησή του.

Όσον αφορά στις ενέργειες του υπουργείου, δήλωσε ότι «σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει θέσει σε εφαρμογή ηλεκτρονική πύλη ενημέρωσης (portal), που ενσωματώνει το σύνολο των ασφαλιστικών αλλαγών. Ταυτόχρονα, προωθείται η επέκταση των θέσεων διαδικτυακής πρόσβασης των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Συντάξεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λειψανδρία, Γενικό Λογιστήριο, Κράτους,leipsandria, geniko logistirio, kratous