ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΝΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Τα μαζεύουν τώρα στο ΠΑΣΟΚ, κάνοντας στροφή 180 μοιρών και αφήνονταν ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής σε μια κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον υπάρξει συμφωνία στο γενικό διαπραγματευτικό πλαίσιο. Αναμένεται νέα δήλωση του Ευαγ. Βενιζέλου.


Πριν από λίγο, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σε δημοσιογράφους άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ σε μια κυβέρνηση, χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσει στο γενικό διαπραγματευτικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, όλοι πρέπει «να βάλουν νερό στο κρασί τους», προκειμένου να μην υπονομευτεί «με το καλημέρα», η διαπραγματευτική προσπάθεια της νέας κυβέρνησης.

Αιτιολογώντας την παραπάνω θέση, η κ. Γεννηματά υπενθύμισε ότι ο κ. Βενιζέλος έχει μιλήσει για «διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης», διαφοροποιώντας την έννοια αυτή από το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας. «Κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης τους, ακόμα και εάν δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παρά τη σαφέστατη μεταστροφή, η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι  η δήλωση του κ. Βενιζέλου ήταν ξεκάθαρη, σημειώνοντας ότι  η «ιδανική» λύση είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης, όπως την περιέγραψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όμως, υποστήριξε, ευθύνη όλων, κατά προτεραιότητα, είναι να μην οδηγηθούμε σε νέες εκλογές, να μην οδηγηθούμε σε διχασμό, αλλά να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική στήριξη της κυβέρνησης που θα σχηματιστεί. «Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να οδηγηθεί στο χάος, από το ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗΣ ΑΥΡΙΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα