ΚΥΠΡΟΣ: ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟ, ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

10:30 4/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Δεν υπάρχει απάντηση για το δάνειο προς την Κύπρο, από τη Ρωσική πλευρά, υποστήριξε ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλής. Παραδέχθηκε δε, ότι έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, για την υπογραφή Μνημονίου.

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου κλήθηκε να τοποθετηθεί σε δημοσίευμα της εφημερίδας

«Πολίτης» σύμφωνα με το οποίο έχει ήδη ληφθεί απόφαση σε πολιτικό επίπεδο από τη Μόσχα, ώστε η Ρωσία, μετά από διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να δώσει στην Κύπρο το δάνειο, και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε εξέλιξη για το ρωσικό δάνειο. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται και ότι το υπουργείο Οικονομικών παρέχει τις πληροφορίες και τα στοιχεία που ζητούνται από τη Μόσχα.

Ο κ. Σιαρλή επιβεβαίωσε άλλες πληροφορίες, και συγκεκριμένα αυτές που θέλουν την τρόικα να έχει υποβάλει προσχέδιο μνημονίου με τα μέτρα, τα οποία πρέπει να ληφθούν προκειμένου να παραχωρηθεί η βοήθεια από τον μηχανισμό στήριξης. Είπε ότι η τρόικα παρέχει περιθώριο δύο – τριών ετών, ώστε η Κύπρος να μπορέσει να κάνει τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζονται, ενώ απέρριψε τις επικρίσεις ότι η κυβέρνηση παραμένει αδρανής.

Keywords
Τυχαία Θέματα