Κύπρος: Η εξυγίανση των τραπεζών στο επίκεντρο

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κεντρικής Τράπεζας, Αλίκη Στυλιανού, συζητήθηκε επίσης το θέμα της πλήρωσης των κριτηρίων ικανότητας και καταλληλότητας των υποψηφίων για διορισμό στο νέο προσωρινό διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου.

Στη σχεδόν πεντάωρη σύσκεψη, συμμετείχε και ο γενικός εισαγγελέας της Δημοκρατίας Πέτρος Κληρίδης. Για αρκετή ώρα, στο κτίριο της

Κεντρικής Τράπεζας βρίσκονταν και στελέχη της τρόικας, καθώς και ο Αλ Λακχανί, υψηλόβαθμο στέλεχος της «Alvarez & Marsal», ειδικός επί χρηματοπιστωτικών ζητημάτων και αναδιάρθρωσης οργανισμών, όπως η Τράπεζα Κύπρου.

Σύμφωνα με τον κύπριο υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, η εφαρμογή των μέτρων που εξήγγειλε χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για επανεκκίνηση της οικονομίας είναι «μονόδρομος». Όπως δήλωσε μιλώντας στο ΡΙΚ, το πιο σημαντικό είναι η εφαρμογή κάθε μικρού ή μεγάλου μέτρου που θα συμβάλει στην τόνωση της οικονομίας. Τόνισε ότι επόμενος στόχος είναι να συγκεκριμενοποιηθούν και να ανακοινωθούν μέτρα, που θα δημιουργούν μια κρατική μηχανή πιο λειτουργική και αποδοτική, αλλά και λιγότερο σπάταλη και η οποία θα είναι σύμμαχος και συνεργάτης του ιδιωτικού τομέα. Επίσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εξαγγελίας τρίτης δέσμης μέτρων, που θα αφορά στην πραγματική οικονομία. Ερωτηθείς για το θέμα της μείωσης των επιτοκίων, ο Χάρης Γεωργιάδης εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές, παράλληλα, όπως ανέφερε, με την πορεία που ακολουθείται για άρση των περιορισμών στις τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα