«Κρυφτούλι» για τις απολύσεις στο Δημόσιο

του Βαγγέλη Δουράκη

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αμέσως μετά την συνάντηση των δύο αντρών έλεγαν ότι «η τρόικα επιμένει στο θέμα των απολύσεων των Δημοσίων υπαλλήλων. Η Κυβέρνηση δεν το επιθυμεί και σε κάθε περίπτωση είναι θέμα διαπραγμάτευσης».

Από την πλευρά τους υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνιζαν ότι «έχουμε εκπληρώσει τις δεσμεύσεις μας και είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων» και επεσήμανε ότι στις 13 Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η μετακίνηση των 1.981 υπαλλήλων. Άλλοι 891 υπάλληλοι

με πειθαρχικά παραπτώματα αυτοδίκαια σε αργία.

Όσον αφορά στην αξιολόγηση των δομών 12 υπουργείων, υπογράμμισε ότι είναι έτοιμη και τόνισε πως την επόμενη εβδομάδα το Κυβερνητικό Συμβούλιο μεταρρύθμισης θα τα εγκρίνει ώστε να τα παρουσιάσουν στον Πρωθυπουργό.

Ακόμη τις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμα τα σχέδια στελέχωσης των υπουργείων προαπαιτούμενο για δόση Μαρτίου). Ήδη 6 ειδικοί από Ε.Ε. και TF είναι στο υπουργείο και δουλεύουν.Όπως έγινε γνωστό, επεκτείνεται πιλοτικά η αξιολόγηση σε Οργανισμούς όπως ΕΟΦ και Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

«Η διαθεσιμότητα 25.000 υπαλλήλων είναι μνημονιακή υποχρέωση”, έλεγε το ίδιο στέλεχος και τόνιζε πως “πρέπει να βρούμε τις θέσεις μετακίνησης το 2014 με περιγραφή ανάλογη των προσόντων των υπαλλήλων και να αποδείξουμε ότι είναι απαραίτητοι».

Υπογράμμιζε μάλιστα ότι ο στόχος για μείωση του προσωπικού κατά 150.000 άτομα μέχρι το 2015 θα υπερκαλυφθεί και πως τηρείται απαρέγκλιτα η αναλογία 1 προς 5 στο Δημόσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα