Κρίσιμη συνάντηση εργοδοτών – ΓΣΕΕ

Τι θα πετύχουν με αυτήν; Το ερώτημα είναι τί μπορούν να πετύχουν, καθώς η νέα αυτή προσπάθεια γίνεται στην σκιά του μνημονίου που έχει μειώσει των κατώτατο μισθό στα 586 ευρώ, έχει καταργήσει τις αυξήσεις, έχει παγώσει τις τριετίες και στην πράξη έχει ακυρώσει τη διαπραγμάτευση των κοινωνικών εταίρων. Μάλιστα, από το 2017, τον κατώτατο μισθό θα τον καθορίζει το υπουργείο Εργασίας.

Στην περυσινή ΕΓΣΣΕ,

που υπεγράφη χωρίς τη συμμετοχή του ΣΕΒ και λήγει στο τέλος Μαρτίου (τρίμηνη μετενέργεια), διασώθηκε το επίδομα γάμου.

Στην εφετινή, εφόσον υπογραφεί, οι κοινωνικοί εταίροι φιλοδοξούν να σώσουν επίσης, το επίδομα γάμου (10%) αλλά και το δικαίωμά τους να διαπραγματεύονται…

Την στιγμή που οι τροϊκανοί ανοίγουν το ένα θέμα μετά το άλλο, ζητώντας νέες μειώσεις στους κατώτατους μισθούς μέσω της κατάργησης των «παγωμένων» σήμερα τριετιών, εργοδότες και εργαζόμενοι επιδιώκουν την υπογραφή νέας Σύμβασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση θα επιδιωχθεί η εξεύρεση φόρμουλας ώστε να υπάρξει έστω και μικρή αύξηση του κατώτατου μισθού.

Η ΓΣΕΕ πάντως, ζητεί την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα προ του μνημονίου επίπεδα, καθώς και την επαναφορά των επιδομάτων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα