Κρίσιμη η επίσκεψη Σαμαρά στις Βρυξέλλες την Τρίτη

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», κατά τη συνάντησή του με κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους αναμένεται ο πρωθυπουργός να εκθέσει την πραγματική κατάσταση της χώρας καθιστώντας σαφές πως πιθανή λήψη μέτρων θα αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση, ενόψει και των ευρέως διαδεδομένων-αλλά διαψευσθέντων έως τώρα από το Μαξίμου-σεναρίων για τριπλή εκλογική μάχη το Μάιο.

Σ’ αυτόν τον «αγώνα δρόμου» αναστροφής του κλίματος έχουν κινητοποιηθεί αφανώς η επίτροπος Μαρία Δαμανάκη και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου.

Έτσι λοιπόν, την ανάγκη κυβερνητικής σταθερότητας

θα εκπέμψει από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, που θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, το Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον επικεφαλής των Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Από τα διαμειβόμενα στην «καρδιά της Ευρώπης» θα κριθεί κι η περαιτέρω στάση που θα τηρήσει η χώρα μας έναντι της τρόικα, που καταφθάνει στις 23 Σεπτεμβρίου, γι’ αυτό την Τρίτη έχει συμφωνηθεί συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για να χαραχθεί η τακτική της δικομματικής κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα