ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕ … ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑ

08:50 2/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Νέα ευρωπαϊκή οδηγία υιοθέτησε το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης  που εγγυάται ότι ο οποιοσδήποτε συλλαμβάνεται από εδώ και στο εξής,  σε ευρωπαϊκή χώρα, θα ενημερώνεται για τα θεμελιώδη νομικά του δικαιώματα και τις εις βάρος του κατηγορίες.

Έτσι, μετά την επικύρωση της οδηγίας  οι συλλήψεις  της ΕΛ.ΑΣ θα παραπέμπουν σε σκηνές από αμερικάνικες ταινίες, όπου οι αστυνομικοί διαβάζουν στους παραβάτες του νόμου τα δικαιώματά τους την ώρα που του περνούν τις χειροπέδες.

Αυτή η ρύθμιση, η οποία πρέπει να ενσωματωθεί  στα κράτη μέλη μέχρι τις 26 Απριλίου του 2014, συνεπάγεται ότι τα κράτη

μέλη οφείλουν να επιδίδουν κατά τη σύλληψη ένα Γράμμα Δικαιωμάτων (Letter of Rights), μεταφρασμένο στη γλώσσα του συλληφθέντος.

Το Letter of Rights θα περιέχει σαφείς και πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα του συλληφθέντος, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος παράστασης συνηγόρου, της νομικής βοήθειας και την πρόσβαση στη δικογραφία άνευ κόστους, όπου αυτό είναι κατάλληλο.

Στόχος της ρύθμισης  είναι να ενισχύσει το πλέγμα με τα δικαιώματα των κατηγορουμένων, καθώς να  τους παράσχει άμεση πρόσβαση σε ουσιώδεις πληροφορίες, που ενίοτε συνδέονται  με τον πυρήνα του βασικότερου  αγαθού, που δεν είναι άλλο από τη διατήρηση της προσωπικής τους ελευθερίας.  .

Keywords
Τυχαία Θέματα