ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΠΟ ΑΥΣΤΡΙΑ

Σε χαμηλότερες τιμές προσφέρουν τα τουριστικά γραφεία της Αυστρίας πακέτα διακοπών για την Ελλάδα και οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής έχουν αυξηθεί σημαντικά.

 Ο Πέτερ Γκρόσμαν, διευθυντής τουριστικής διαδικτυακής πύλης, δήλωσε στην αυστριακή εφημερίδα «Εστεράιχ» πως  «η Ελλάδα είναι ο μεγάλος νικητής στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής». Ανέφερε δε παραδείγματα από προσφορές

για διακοπές στην Κρήτη με μόλις 399 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης και της πτήσης για Ηράκλειο.

Στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, επισημαίνεται πως, εξαιτίας της κρίσης του ευρώ, πολλοί τουρίστες δεν πήγαν φέτος στην Ελλάδα και οι άδειες «ονειρώδεις» παραλίες και οι άδειες κλίνες, έχουν προκαλέσει μεγάλη πτώση των τιμών και ως εκ τούτου η Ελλάδα βρίσκεται, μετά την Κροατία, στη δεύτερη θέση στις κρατήσεις «της τελευταίας στιγμής», ενώ στην τρίτη θέση φέρονται να ακολουθούν οι αυστριακές λουτροπόλεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυστριακών τουριστικών οργανισμών, οι κρατήσεις στην Αυστρία για πακέτα διακοπών στην Ελλάδα έχουν μειωθεί μέσα στους πρώτους πέντε μήνες φέτος κατά 15 με 20%, σε σχέση με πέρσι.

Σημειωτέον ότι κατά μέσο όρο πάνω από 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, ενώ η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της (8,4 εκατομμύρια κάτοικοι), βρίσκεται, εδώ και χρόνια, στην πρώτη θέση, από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΠΟ ΑΥΣΤΡΙΑ,kratiseis televtaias stigmis apo afstria