ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ Η … ΚΟΝΤΡΑ

O Κυριάκος Μητσοτάκης παρά τις εντάσεις του παρελθόντος, νοιώθει δικαιωμένος. Ο Νίκος Κιουτσούκης σκληρός υποστηρικτής της αντιμνημονιακής γραμμής Σαμαρά, βρίσκεται εκτός κόμματος. Η αντιπαράθεσή τους συνεχίζεται…

Ο Νίκος Κιουτσούκης, επικεφαλής της ΔΑΚΕ και συνδικαλιστής του ΟΣΕ, αποτέλεσε επί μακρόν το συνδικαλιστικό βραχίωνα της αντιμνημονιακής τακτικής της Νέας Δημοκρατίας. Τα πράγματα άλλαξαν

με την κυβέρνηση Παπαδήμου και το μεσοπρόθεσμο, όταν ο συνδικαλιστής βρέθηκε απέναντι στην ηγεσία. Πλέον οι δρόμοι τους χώρισαν.

Στον αντίποδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εξ αρχής «μνημονιακός», ακόμη κι αν δεν ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, στο πλαίσιο της κομματικής πειθαρχίας. Οι σχέσεις του με την ηγεσία παραμένουν «δύσκολες» αλλά είναι εμφανές ότι η πολιτική στροφή της Ν.Δ. τον κάνει να νοιώθει στα… νερά του.

Ο κ. Μητσοτάκης μοιάζει να κέρδισε τον αγώνα, τουλάχιστον το πρώτο ημίχρονο, καθώς ήδη εδώ και μήνες είχε ζητήσει τη διαγραφή του κ. Κιουτσούκη ή τον είχε προκαλέσει να φύγει από το κόμμα. Ουδείς μπορεί να με διώξει από το σπίτι μου, εγώ δεν ήρθα εξαιτίας του πατέρα μου ήταν η απάντηση του συνδικαλιστή.

Η αντιπαράθεσή τους, συνεχίζεται λίγες ώρες μετά τη διαγραφή του αρχισυνδικαλιστή της ΔΑΚΕ από τη Νέα Δημοκρατία. «Η διαγραφή Κιουτσούκη είναι σημαντικό βήμα για να σπάσουμε τα δεσμά μας με τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό! Τολμηρή αλλά επιβεβλημένη κίνηση!» σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσο για τον κ. Κιουτσούκη, δήλωσε ότι τον τιμά η διαγραφή του.

«Τιμή μου που διαγράφηκα από τη ΝΔ (…),  διαγράφηκα για τις απόψεις μου. Όταν ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ βγάζαμε ανακοινώσεις κατά της πολιτικής του, κανείς δεν μας ρώτησε γιατί τις βγάζαμε» σημείωσε ο συνδικαλιστής (Σκάι). Απαντώντας δε στην κριτική περί «συντεχνιών», ο κ. Κιουτσούκης απάντησε ευθέως: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη συντεχνία από αυτή των βουλευτών».

Η λαϊκή δεξιά

Με τη διαγραφή Κιουτσούκη, που η ηγεσία ήθελε – κατ αρχήν – να αποφύγει, απελευθερώνεται ένα ακόμη στέλεχος και πλέον δημιουργείται μία ισχυρή μάζα στελεχών της λαϊκής δεξιάς καθώς πλην των συνδικαλιστών, στο ίδιο ακροατήριο στοχεύουν και οι Ανεξ. Έλληνες ενώ δραστηριοποιείται και ο διαγραφείς Νικ. Νικολόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα