Κόβει τα μπάνια στους δικαστές του ο Άκης

Οι δικηγόροι του πρώην Υπουργού επανέφεραν το αίτημα να απολογηθεί ο Ακης Τσοχατζόπουλος στις 26 Αυγούστου και όχι τη Δευτέρα , καθώς και το πάγιο αίτημά τους περί κλήτευσης των μελών του ΚΥΣΕΑ.

Κατά την ανάπτυξη των επιχειρημάτων τους στο στόχαστρο τους βρέθηκαν αποφάσεις του δικαστηρίου.

« Είμαστε στην αρχή του τέλους. Θα ακούσετε δυσάρεστα πράγματα

. Αποδυναμώνονται τα υπερασπιστικά δικαιώματα του κατηγορουμένου σε συνδυασμό με την απόρριψη του αιτήματος του ΚΥΣΕΑ. Πώς θα οδηγηθούμε σε απόφαση , όπως διαφαίνεται και καταδικαστική, με την εσχάτη των ποινών χωρίς να έχει ερευνηθεί όλη η αλήθεια; Πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια να φύγει η καφκική ατμόσφαιρα από τη δίκη. Το ΚΥΣΕΑ είναι το μαύρο κουτί της υπόθεσης . ΄Το ζήτημα είνια πώς θα καταδικαστεί ο Τσοχατζόπουλος; Επειδή το επιβάλλει το συλλογικό υποσυνείδητο ή η ελληνική δικαιοσύνη;», είπε ο Λεωνίδας Κοτσαλής.

« Εσείς κύριε πρόεδρε τόσο καιρό φωνάζετε να μην βιαζόμαστε . Εμείς σας δείξαμε εμπιστοσύνη. Τώρα εσείς γιατί βιάζεστε; Ο Τσοχατζόπουλος δεν είναι πρόβατο επί σφαγή. Αισθάνομαι ότι εξαπατήθηκα στη λογική του ΚΥΣΕΑ. Περίμενα έστω δύο μέλη να τα φέρνατε. Δεν θα κάτσει ο Τσοχατζόπουλος στο σφαχτήριο. Τσαλαπατήθηκε κάθε έννοια δικαίου, σας καλώ , να μην πω σας παρακαλώ, να μην μπούμε στη δικονομική κόντρα ,γιατί δεν θα είναι προς όφελος κανενός.Θα έχετε πρόβλημα νομιμοποίησης της απόφασης ,θα πουν ότι αυτή η δίκη είναι στημένη. Και πιστέψτε με δεν αξίζει τον κόπο για τρεις μέρες» .

Τελικά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα διακοπής.Έτσι, οι απολογίες των κατηγορουμένων θα αρχίσουν τη Δευτέρα και το δικαστήριο δεν θα διακόψει αν δεν τελειώσουν οι απολογίες. Το γεγονός αυτό προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των συνηγόρων που βλέπουν τις διακοπές τους να τινάζονται στον αέρα εξαιτίας της δίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα