Κουβέλης: «Καλό το πλεόνασμα, αλλά...»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

«Αναγνωρίζουμε την χρησιμότητα και την ανάγκη δημιουργίας πρωτογενούς πλεονάσματος. Εξάλλου με πρωτοβουλία της ΔΗΜΑΡ επετεύχθη η επιστροφή μέρους του πλεονάσματος στην κοινωνία. Η δημιουργία όμως πλεονάσματος πρέπει να στηρίζεται σε αναπτυξιακές πολιτικές και όχι στην «υπερφορολόγηση», τη μείωση των δημοσίων δαπανών, σε υφεσιακά μέτρα και σε δημιουργική λογιστική», επισήμανε ο Φώτης Κουβέλης,

υπενθυμίζοντας, όμως, ότι η διανομή του πλεόνασματος «δεν πρέπει να γίνεται με πελατειακούς τρόπους και μεθοδεύσεις, που υπακούουν σε προεκλογικές στοχεύσεις».

Τα ζητούμενα

«Τα μεγάλα ζητούμενα, είναι η ανάπτυξη, η καταπολέμηση της ανεργίας και η έξοδος από τις μνημονιακές πολιτικές. Μια νέα οικονομική πολιτική», συνέχισε ο Φώτης Κουβέλης.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σε νέα δήλωσή του για τα τέσσερα χρόνια των Μνημονίων, ζητεί αλλαγή πολιτικής και νέα συμφωνία με τους εταίρους. «Είναι ώρα να αλλάξουμε ρότα: Σταθερότητα δεν σημαίνει εμμονή στις αδιέξοδες συντηρητικές πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αυτές αποσταθεροποιούν – δεν σταθεροποιούν. Πλήττουν την κοινωνική συνοχή – δεν συνιστούν πολιτικές εξόδου από την κρίση. Απαιτείται νέα συμφωνία με τους εταίρους για την ανάπτυξη και την απασχόληση, τολμηρή διευθέτηση του χρέους κι όχι μέτρα που προετοιμάζονται για μετά τις ευρωεκλογές και κινούνται στην ίδια αδιέξοδη κατεύθυνση», κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα