Κουτσούμπας: Στήριξη στον αγώνα των αγροτών

23:05 7/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Παράλληλα, χαρακτήρισε «κοροϊδία» και «στάχτη στα μάτια» τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για τους αγρότες.

Όπως τόνισε ο γ.γ του ΚΚΕ, ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος και πρέπει να συνεχιστεί και κάλεσε όλους να συνταχθούν στον αγώνα κατά των μονοπωλίων και της ΕΕ που ξεκλήρισε τους αγρότες αλλά και κατά της νέας ΚΑΠ, η οποία θα τους δώσει το τελειωτικό χτύπημα.

«Κανένας πλειστηριασμός, καμία κατάσχεση, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτερες εγγυημένες

τιμές για την επιβίωση των αγροτών» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας και «καμία δίωξη» πρόσθεσε, ενώ ζήτησε να αποσυρθούν και οι δυνάμεις καταστολής.

Εξάλλου σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κουτσούμπας τονίζει ότι «η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει τη φωνή των αγροτών. Είναι δίκαια τα αιτήματά τους».

Σημειώνει, επίσης, πως «οι αγρότες της χώρας μας υποφέρουν. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη την αγροτική παραγωγή, έχει ανάγκη και από ποσότητα και από ποιότητα αγροτικών προϊόντων για τη διατροφή του λαού και βεβαίως για εξαγωγές στη συνέχεια. Άρα η κυβέρνηση πρέπει να σκύψει σε αυτά τα αιτήματα, σε αυτά τα προβλήματα για να δει την κατάσταση έτσι όπως πραγματικά είναι. Αλλιώς η κατάσταση φτάνει τον αγρότη στα έσχατα όρια. Ήδη ο αγρότης βρίσκεται στα όρια της ανέχειας, δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

Υπενθυμίζεται ότι για το Σάββατο έχει προγραμματιστεί πανελλήνια συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας για καλύτερο συντονισμό του αγώνα, ενώ για την Κυριακή το μεσημέρι έχει απευθυνθεί πρόσκληση προς φορείς και πολίτες να συμμετάσχουν σε παλλαϊκό συλλαλητήριο με σημείο συγκέντρωσης το μπλόκο της Νίκαιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα