ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗΣ

07:40 9/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Σπαραξικάρδιος απομονωτισμός

Χωρίς πολιτικά τερτίπια και δήθεν σοφολογιότατους συλλογισμούς μπορούμε να πούμε ότι κατ’ ουσίαν κανένα κόμμα δεν θέλει να συνεργαστεί με παρά τρίχα «φίλους» και με ομολογημένους εχθρούς.

Ας πάρουμε το πιο παλιό κόμμα από τα υπάρχοντα, ήτοι το Κομμουνιστικό. Τι δηλώνει η Παπαρήγα; Αποκλείει την οιαδήποτε παραχώρηση, αρνείται έστω και την απλή συνάντηση με τον Σαμαρά, βδελύττεται το κόμμα του Τσίπρα, περιφρονεί τις αριστερές αποχρώσεις, με ένα λόγο περιφρουρεί την ιδεολογική αυθεντικότητα του κόμματος. Καλύτερα φτωχοί και τίμιοι, παρά…

Όσο για τον  ΣΥΡΙΖΑ  που χωρίς καμιά αμφιβολία είναι ο μοχλευτής των εκλογών, παρά το γεγονός ότι δείχνει ανοιχτός σε συνεργασίες, στην πραγματικότητα  απορρίπτει κάθε συμβιβασμό με μνημονιακά κόμματα. Θα ήθελε να συγκροτήσει μια αριστερή συμμαχία με ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά -ευτυχώς-  το συνεταιριλίκι δεν ευοδώνεται για γνωστούς και άγνωστους λόγους.

Ο Καμμένος (που έκαψε το πρώην κόμμα του) αρνείται με τη σειρά του τη συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ (διότι συμφωνούν ωε αντιμνημονιακοί αλλά διαφωνούν στα εθνικά θέματα).

Τι απομένει;  Η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, που αν ταχθεί με τον δικομματισμό θα χάσει τη δύναμή της, οπότε προτιμά τον έντιμο απομονωτισμό.

Συμπέρασμα: έχουμε μια Ελλάδα του εσωτερικού που πήρε τον κόσμο με το μέρος της κάνοντας πως δεν βλέπει το πολιτικο-οικονομικό αδιέξοδο  έναντι της ΕΕ και μια Ελλάδα του εξωτερικού που υπέγραψε τις οφειλές της, αλλά αποδυναμώθηκε εκλογικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα