ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗΣ

Το ελληνικό νεοναζιστικό κόμμα κατηγορείται για επιθέσεις εναντίων των μεταναστών. 

Στη γαλλική εφημερίδα «MONDE» διαβάσαμε ένα ρεπορτάζ για τη Χρυσή Αυγή (Aube doree), όπου τονίζεται με ιδιαίτερη έμφαση η επιθετικότητα εναντίον των παράνομων ως επί το πλείστον μεταναστών. Μάλιστα, η ανταπόκριση του Αλαίν Σαλ αρχίζει με δυο ομάδες παιδιών (Ελλήνων και ξένων) που παίζουν ποδόσφαιρο στον περίγυρο του ναού του Αγίου Παντελεήμονος, ενώ ολόγυρα στους τοίχους είναι γραμμένα συνθήματα με γαλανόλευκα χρώματα όπως: «Η Ελλάδα στους Έλληνες, οι ξένοι έξω από την Ελλάδα».

Ο Αλί Ραχίμι, αναμένοντας τους Αφγανούς φίλους του, απευθύνεται στον Γάλλο δημοσιογράφο: «Είδα καμιά δεκαπενταριά νοματέους να μας πλησιάζουν και να μας ρωτούν για την εθνικότητά μας, να μας βρίζουν και να μας λένε να φύγουμε απο τη χώρα». Κατόπιν, εμείς, επί τρεις, δεχθήκαμε σπρωξιές και χτυπήματα. Οι δύο φίλοι του μπήκαν στην πολυκατοικία, αλλά ο Αλί δεν πρόλαβε. Δέχθηκε χτυπήματα, καθώς και ένα μπουκάλι από μπύρα στο κεφάλι. «Τότε κατάλαβα ότι το κεφάλι μου και τα χέρια μου είχαν γεμίσει αίμα».

Σε αυτό το μοτίβο το ρεπορτάζ  συνεχίζει περιγράφοντας και άλλες επιθέσεις, όπου εμμέσως τονίζεται ότι πρέπει να υπάρχουν διασυνδέσεις ανάμεσα στην αστυνομία και σε μέλη της Χρυσής Αυγής.

Απο άλλη πηγή τώρα πληροφορηθήκαμε την προστασία των μελών της Χρυσής Αυγής προς τους κατοίκους περιοχών που βρίσκονται πέριξ των Αθηνών. Σε ένα προάστιο λοιπόν δύο μετανάστες νοίκιασαν ένα σπίτι, εγκαταστάθηκαν και σε πολύ μικρό διάστημα -ως είθισται- οι δύο έγιναν τέσσερις, οι τέσσερις οκτώ και οι οκτώ δεκάξι. Επειδή οι ένοικοι της πολυκατοικίας άρχισαν να διαμαρτύρονται, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος προσέφυγε στην αστυνομία η οποία δεν μπορούσε να παρέμβει, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να απειλήσει τον ιδιοκτήτη για παρενόχληση υπηρεσίας. Τι να κάνει ο άνθρωπος ζήτησε τη βοήθεια της Χρυσής Αυγής.

Η συνέχεια; Οι χρυσαυγίτες όχι μόνο έδιωξαν τους οχληρούς μετανάστες (αφήνοντας μόνο τους πρώτους δύο), αλλά έβαψαν το διαμέρισμα, σενιάρισαν το οίκημα και αποδείχθηκαν σαμαρίτες με τα όλα τους.

Το συμπέρασμα δικό μας…

Keywords
Τυχαία Θέματα