Κορόιδεψαν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Πρόκειται για παλινωδία της κυβέρνησης, προκειμένου να στήσει ο αρμόδιος υφυπουργός Τηλεόρασης Π. Καψής έναν δήθεν διάλογο με τους εργαζόμενους και να προλάβει να ψηφιστεί η ΝΕΡΙΤ, αλλά και για συνδικαλιστική γκάφα πρώτου μεγέθους, με εκπροσώπους εργαζομένων από το Ραδιομέγαρο να κουβεντιάζουν τις προτάσεις-παγίδα του υφυπουργού.

Όπως αποδεικνύεται το «τυρί» στη φάκα ήταν η τροποποίηση του ΑΝ 173/67 που επιβάλλει πλαφόν στις αποζημιώσεις του Ν. 2112/20 (για όσους απολύονται ή συνταξιοδοτούνται από τα Δημόσιο) και η υπόσχεση της Κυβέρνησης ότι δήθεν θα δώσει ολόκληρη την αποζημίωση για

να συνεχιστεί ο… διάλογος.

Οι εκπρόσωποι από το ραδιομέγαρο τσίμπησαν, είχαν δέσει κόμπο την αποζημίωση και κουβέντιαζαν για… άλλα.

Σε σημείο μάλιστα που αρκετοί συνάδελφοι είχαν αρχίσει να επισκέπτονται το Ταμείο ασφάλισης αποδεχόμενοι την επιστολή- μαϊμού του Διαχειριστή Γκίκα Μάναλη ως δήθεν καταγγελία σύμβασης, για να μπουν και στην ανεργία, νομιμοποιώντας οι ίδιοι την απόλυσή τους.

Kαι η διοίκηση του Ταμείου ακολουθεί την ίδια κατεύθυνση, να παίζει το ίδιο παιχνίδι με την Κυβέρνηση.

Από χθες όμως διάφοροι βουλευτές της ΝΔ είχαν αρχίσει την μουρμούρα, ότι δήθεν είναι πολλά τα λεφτά για τις αποζημιώσεις.

Πρώτης τάξεως στημένο σκηνικό δηλαδή…

Στο συντονιστικό της ΕΡΤ άρχισαν να τους σώζουν τα φίδια

και σήμερα το μεσημέρι η κ. Μάχη Νικολάρα εκ μέρους τους,

επισκέφθηκε την ΕΣΗΕΑ ζητώντας από το ΔΣ να κάνει διάβημα προ τους βουλευτές γα να μη βγει από το πολυνομοσχέδιο η επίμαχη διάταξη 108 άρθρο και να πάρουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ολόκληρη την αποζημίωση, δηλαδή χωρίς πλαφόν.

Σε ερώτηση αν με το διάβημα αυτό η ΕΣΗΕΑ ζητάει στην ουσία να γίνουν απολύσεις υπήρξε πανδαιμόνιο και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Με τα πολλά το ΔΣ αποδέχτηκε την πρόταση Τσαλαπάτη ότι οφείλουμε να υπερασπισθούμε την εργασία των συναδέλφων στην ΕΡΤ. Να γίνει όμως και διάβημα για να μείνει η διάταξη . Όχι όμως με τη διατύπωση ότι από το πλαφόν εξαιρούνται οι εργαζόμενοι που η σύμβασή τους λύεται με την ΚΥΑ Στουρνάρα – Κεδίκογλου (φωτογραφία για την ΕΡΤ) επειδή αυτό ισοδυναμεί με συνομολόγηση από την ΕΣΗΕΑ των απολύσεων.

Να ζητηθεί η κατάργηση του «πλαφόν» στην αποζημίωση για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που προσελήφθησαν και απασχολούνται (π.χ. όπως και στην ΕΡΤ) με ΣΣΕ και να κατοχυρωθεί έτσι το αναφαίρετο δικαίωμά τους.

Πάνω όμως που ανατέθηκε η αναδιατύπωση της διάταξης, σε παριστάμενο νομικό, έφθασε στο ΔΣ η πληροφορία ότι μετά την άρνηση Βορίδη να ψηφίσει η ΝΔ το συγκεκριμένο άρθρο, ο Στουρνάρας το απέσυρε από το πολυνομοσχέδιο για να κάνει άλλη διατύπωση ο Καψής.

Και ο προεδρεύων στην ΕΣΗΕΑ, Δ. Τρίμης με τους συνεταίρους του βρήκε τη λύση:

-Απεργία από την Παρασκευή στα ιδιωτικά κανάλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα