Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τον Σάββα Ξηρό

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε χτεσινή ανακοίνωσή του ότι «η νέα αίτηση διακοπής έκτισης της ποινής του Σάββα Ξηρού, η οποία θα συζητηθεί στις 19 Δεκεμβρίου 2013 από το Εφετείο Πειραιά αναδεικνύει την ξεχωριστή περίπτωση του συγκεκριμένου καταδίκου».

Υπενθυμίζοντας τα προβλήματα υγείας του Σ. Ξηρού και ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ)

του Στρασβούργου καταδίκασε το ελληνικό κράτος, σημειώνει πως «η παραμονή ενός ανθρώπου στη φυλακή με τα πολλαπλά και σοβαρότατα προβλήματα του Σάββα Ξηρού συνιστά απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση. Μόνο ως δείγμα εκδικητικότητας του ελληνικού κράτους προς έναν κρατούμενο “ειδικής φύσης” μπορεί να εξηγηθεί».

Ο ΣΥΡΙΖΑ «ζητεί από τη δικαιοσύνη να αντιμετωπίσει με το δέοντα ανθρωπισμό το ζήτημα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δήλωση Κεδίκογλου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Αφού δεν κατάφεραν με τις καταθέσεις υπεράσπισης στη δίκη της 17Ν να αποτρέψουν τις καταδίκες, στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν τώρα να πετύχουν την αποφυλάκιση του δολοφόνου – τρομοκράτη, παρεμβαίνοντας στη Δικαιοσύνη. Και μετά διαμαρτύρονται όταν τους λένε ακραίους…».

Ανακοίνωση της ΝΔ

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για «συμπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ προς τους τρομοκράτες», που «όχι μόνο δεν κρύβεται, αλλά και παίρνει προκλητικές διαστάσεις».

Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει επίσης: «Μόλις πρόσφατα (14/12), η “Αυγή”, εκφραστικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, φιλοξενούσε άρθρο “φίλων και συντρόφων του Δ. Κουφοντίνα”, που ζητούσε να αποφυλακιστεί ο τρομοκράτης Σ. Ξηρός. Χθες, το αρμόδιο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, με επίσημη ανακοίνωσή του, όχι μόνο υιοθετούσε το αίτημα των “φίλων” του φυλακισμένου τρομοκράτη, αλλά και εξαπέλυε επίθεση στο κράτος».

«Πως και γιατί οι φυλακισμένοι τρομοκράτες είναι “κρατούμενοι ειδικής φύσης” μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει. Ο καθένας, όμως, μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα