ΚΛΙΜΑΚΩΤΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ 6% ΕΩΣ ΚΑΙ 20% ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ

Αύριο κληρώνει για τα ειδικά μισθολόγια αλλά και για το σύνολο των μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ. Τον … γόρδιο δεσμό θα κληθεί να κόψει η κυβερνητική Τρόικα. Το ψαλίδι θεωρείται αναπόφευκτο. Κερδίζει έδαφος η πρόταση του Οικονομικού επιτελείου.

Εχθές, μια σύσκεψη που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, απέβη τελικά άκαρπη. Από τη μία το οικονομικό επιτελείο (Στουρνάρας – Σταϊκούρας) που καίγονται για 205 εκατ. ευρώ φέτος και από την άλλη οι αρμόδιοι υπουργοί

(Δένδιας – Παναγιωτόπουλος) που μάχονται υπέρ των αποδοχών των στρατιωτικών και των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε πρόταση στο πλαίσιο των ισοδύναμων μέτρων, αναφορικά με τις μεταθέσεις πληρωμών εξοπλιστικών προγραμμάτων οι οποίες όμως,  έχουν ήδη κοπεί από την τρόικα.

Ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος στο πλαίσιο των συμπληρωματικών προτάσεων, έχει καταθέσει επίσης, πρόταση για νέα μείωση κατά 30% του αριθμού των εισακτέων στις ανώτατες στρατιωτικές σχολές ( έχει ήδη προηγηθεί μείωση κατά 10%) και περιστολή του πλήθους των ανώτατων αξιωματικών.

Από την πλευρά το ο κ. Δένδιας, υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέβαλε προτάσεις για εξοικονόμηση  170 εκατ. ευρώ και αφορούν μεταξύ άλλων σε πάγωμα προσλήψεων και αναστολή ωριμάνσεων για τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας.

Και οι προτάσεις αυτές δεν έγιναν αποδεκτές, καθώς όπως εξηγούσαν αρμόδιες πηγές, τα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται στο …γενικό πακέτο των 11,5 δισ. που ανέρχεται σε 13,5 δισ. και μπορεί τελικά να ξεπεράσει τα 15 δισ. ευρώ…

Ξανά στο σημείο μηδέν

Την τελική απόφαση φαίνεται πως θα λάβουν οι πολιτικοί αρχηγοί που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Βέβαια, η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών, όπως αναμένεται να κατατεθεί στην αυριανή συνάντηση, προβλέπει κλιμακωτές μειώσεις στις αποδοχές.

Συγκεκριμένα, το μαχαίρι στις μηνιαίες αποδοχές δικαστικών, ένστολων, πανεπιστημιακών, γιατρών του ΕΣΥ, διπλωματικών υπαλλήλων και αρχιερέων , θα ξεκινούν από το 6% και θα φτάνουν ακόμα και το 20%. Στο – 6% θα βρεθούν οι αποδοχές του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,

Στο – 8% των γιατρών του ΕΣΥ,

Σε -10% με -12% θα διαμορφωθούν οι αποδοχές για τους καθηγητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ και

Στο -20% θα βρεθούν οι  αποδοχές των διπλωματικών υπαλλήλων και των δικαστικών αλλά και των αρχιερέων.

Keywords
Τυχαία Θέματα