Κλιμακώνει το δίλημμα ο Βενιζέλος

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, έσπευδαν να το καταστήσουν απολύτως σαφές μέσω διαρροών αργά χθες το απόγευμα, μη αφήνοντας κανένα περιθώριο «παρερμηνείας». Ως τέτοια περιέγραφαν, άλλωστε, το γεγονός ότι στα ΜΜΕ «έπαιξε» πολύ χθες η φράση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι ποτέ δεν μίλησε για αποχώρηση από την κυβέρνηση...

Εξηγούν όμως ότι δεν μίλησε για αποχώρηση από την κυβέρνηση γιατί αν δεν πάει καλά η Ελιάς στις εκλογές,

δεν θα υπάρχει κυβέρνηση για να φύγουν από αυτήν. Έπειτα, ήταν ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του συνέδεσε εμμέσως τυχόν αποτυχία της Ελιάς και του ΠΑΣΟΚ στις εκλογικές αναμετρήσεις που επίκεινται όχι μόνο με την σταθερότητα της κυβέρνησης, αλλά ακόμα ακόμα και με εκείνη της οικονομίας και τελικά της ίδιας της χώρας.

Την κλιμάκωση αυτού του διλήμματος, που στην πραγματικότητα αποτελεί και το τελευταίο χαρτί του ΠΑΣΟΚ, με διακύβευμα πλέον την επιβίωσή του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος την «απαιτεί» και από τα στελέχη του. Χαρακτηριστικό είναι ότι αφού πρώτα «απάντησε» σε όσους «είναι ΠΑΣΟΚ αλλά δεν γουστάρουν τον Βενιζέλο», ότι μετά από αυτόν, είτε θα υπάρξει ένα άλλο πρόσωπο που θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική, είτε άλλη πολιτική που θα κάνει το ΠΑΣΟΚ «ταπεινωμένη ουρά του ΣΥΡΙΖΑ», έθεσε βουλευτές και στελέχη σε διάταξη μάχης, καλώντας τους μάλιστα σε ενότητα πολιτικού λόγου και «απαγορεύοντας» τυχόν «αυτοσχεδιασμούς».

Η αποστροφή του λόγου του δεν πέρασε απαρατήρητη, ειδικά τη στιγμή που ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σκανδαλίδης έχει ήδη αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας στο κόμμα μετά τις εκλογές, ενώ παλιότερα έχει «φλερτάρει» με την ιδέα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, και η Φώφη Γεννηματά έχει με την προχθεσινή της ομιλία δηλώσει ευθέως «παρούσα» την επόμενη μέρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, εκτός κούρσας δεν έχει μείνει και ο νυν γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, που ναι μεν επιδίδεται στο κυνήγι του σταυρού ως υποψήφιος ευρωβουλευτής, γνωρίζει καλά όμως ότι μία καλή καταγραφή, θα του δώσει μπόνους στην πορεία προς την «δελφινοποίησή» του. Χαμηλούς τόνους προς ώρας κρατά ο Φίλιππος Σαχινίδης, που αποτελεί κατά πολλούς μία ισχυρή εναλλακτική, ενώ στο σύνολό τους οι βουλευτές παραπέμπουν τέτοιες συζητήσεις για το διάστημα μετά τις εκλογές...

Keywords
Τυχαία Θέματα