Κλειδώνουν τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων

Με την συμμετοχή έξι υπουργών συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού το Συμβούλιο διοικητικής Μεταρρύθμισης. Βασικό αντικείμενο αποτελούν οι αλλαγές στα οργανογράμματα των υπουργείων Οικονομικών, Παιδείας και Ανάπτυξης, οι δομές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενώ εκκρεμεί και το οργανόγραμμα του Υπ. Δημοσίας Τάξεως, από τα πλέον πολυπληθή χαρτοφυλάκια.

Η έγκριση των νέων οργανογραμμάτων, ειδικά για υπουργεία όπως το Οικονομικών και τα Παιδείας – Δημ. Τάξεως αποδείχθηκε δυσεπίλυτο πρόβλημα για την

κυβέρνηση.

Ωστόσο, η έγκρισή τους αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, ήδη από την προηγούμενη αξιολόγηση της τρόικας, αλλά και προϋπόθεση για την υλοποίηση του προγράμματος κινητικότητας – αποχωρήσεων προσωπικού που συμφωνήθηκε προ ημερών.

Στο τραπέζι δεν αποκλείεται να τεθούν και οι νέες διαδικασίες απομάκρυνσης των επιόρκων αλλά και ο έλεγχος όσων συστηματικά δεν αποδίδουν, έλεγχο για τον οποίο ο κ. Αντ. Μανιτάκης έχει ζητήσει την πρωθυπουργική παρέμβαση προκειμένου να υπάρξει ενεργοποίηση των συναδέλφων του στο υπουργικό συμβούλιο. Στην σύσκεψη παίρνουν μέρος οι Γ. Στουρνάρας, Ευ. Στυλιανίδης, Αντ. Μανιτάκης, Κ. Χατζηδάκης, Π. Παναγιωτόπουλος, Δ. Σταμάτης, Σ. Κεδίκογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα