ΚΚΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει «ψευδεπίγραφη αντιπολίτευση»

«Η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένη σε αντίθεση με τη λαϊκή θέληση να επιβάλει τις αξιώσεις των μονοπωλίων και της ΕΕ», σημειώνει το ΚΚΕ. Το εργατικό – λαϊκό κίνημα, προσθέτει, «οργανώνει -μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας, απειλών και ΜΑΤ- την πάλη του καθημερινά στους τόπους δουλειάς. Συζητά, προβληματίζεται πώς θα ανασυνταχθεί για να μπορέσει να βάλει πιο αποφασιστικά αυτή τη φορά τη σφραγίδα του στις εξελίξεις».

«Από την άλλη μεριά», αναφέρει

το ΚΚΕ, «ο άλλος εταίρος του νέου διπολισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ, μόλις επέστρεψε ο πρόεδρός του από τις ΗΠΑ, όπου έδωσε διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο, στους υπερατλαντικούς εταίρους και στην ευρωζώνη, ξεκίνησε κάνοντας για μια ακόμα φορά ψευδεπίγραφη αντιπολίτευση».

Με την πολιτική του ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει το ΚΚΕ, «κοροϊδεύει το λαό, ότι με αναδιαπραγματεύσεις με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τη στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματιών θα λύσει τα προβλήματα, βάζει εμπόδια στην αγωνιστική ανασύνταξη του κινήματος (…) Καλλιεργεί κλίμα αναμονής».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση σημειώνει: «Το ΚΚΕ καταψηφίζει την πολιτική της κυβέρνησης και συνολικά την πολιτική του ευρωμονόδρομου και του κεφαλαίου, που στηρίζει και η αξιωματική αντιπολίτευση. Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη. Υπάρχει άλλος δρόμος συμμαχίας, άλλος δρόμος ανάπτυξης. Ακούστε τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ αυτή τη φορά. Να μη χαθεί άλλος χρόνος. Συμπαραταχθείτε μαζί μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα