ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΤΩ (ΧΑΡΑΤΣΙ) ΑΠΟ ΙΤΑΛΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

14:05 4/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Κίνημα όχι δεν πληρώνω, αλλά δεν εισπράττω, με επικεφαλής 600 δημάρχους έχει διαμορφωθεί στην Ιταλία με αιχμή τον ειδικό φόρο ακινήτων. Οι δήμαρχοι δηλώνουν ξεκάθαρα στο Μόντι ότι δεν θα εισπράξουν το φόρο. 

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα το κίνημα μεγαλώνει ενώ την πρόταση για τους «φορολογικούς αντιρρησίες συνείδησης» έκανε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, νυν συντονιστή της Λέγκας του Βορρά, Ρομπέρτο Μαρόνι, ο οποίος θεωρεί τον φόρο ακινήτων (Imu) «βαθύτατα άδικο».

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Μόντι, ο οποίος επισήμανε πως «όποιος παροτρύνει τους πολίτες

να μην καταβάλλουν τον φόρο κατοικίας ευθύνεται για φοροδιαφυγή».

Οι επικριτικές τοποθετήσεις, όμως, δεν φθάνουν μόνο από το αντιπολιτευόμενο στρατόπεδο της Λέγκας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, χαρακτήρισε «τρομερό» τον συγκεκριμένο φόρο, αναγνωρίζοντας ότι μπορεί να φέρει σαφώς σε δύσκολη θέση αρκετές κατηγορίες πολιτών. Αλλά και ο κεντροαριστερός δήμαρχος του Τορίνο, Πιέρο Φασίνο, δηλώνει ότι «είναι απαράδεκτο το 50% του Ιmu να καταλήγει στα ταμεία του δημοσίου, ενώ θα έπρεπε να χρησιμεύει στην τοπική αυτοδιοίκηση». «Δεν στηρίζουμε την φοροδιαφυγή, αλλά θεωρώ ότι ο φόρος αυτός πρέπει να αλλάξει. . . συμφωνώ με τους πολιτικούς που ζήτησαν μια άμεση και σοβαρή αναθεώρηση», σημείωσε ο Γκρατσιάνο Ντελ Ρίο, πρόεδρος της Ένωσης Ιταλών Δήμων Anci.

Να σημειωθεί ότι, ο φόρος, που επανήλθε από την κυβέρνηση Μόντι, φορολογεί τα σπίτια που χρησιμοποιούνται για ιδιοκατοίκηση. Η πρώτη δόση, θα πρέπει να καταβληθεί από τους ιταλούς μέχρι την 18η Ιουνίου, ενώ από τον επόμενο χρόνο αναμένεται να αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα