Κινέζοι αστυνομικοί θα περιπολούν στο...Παρίσι!

Κινέζοι αστυνομικοί θα αναπτυχθούν μαζί με Γάλλους συναδέλφους τους και θα πραγματοποιούν κοινές περιπολίες στα κυριότερα τουριστικά σημεία του Παρισιού.

Η Γαλλία επιδιώκει να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες από την Ασιατική χώρα, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά της.

Περίπου 1,4 εκατομμύρια Κινέζοι τουρίστες επισκέπτονται τη Γαλλία σε ετήσια βάση κατά μέσον όρο τα τελευταία χρόνια και το Παρίσι ευελπιστεί

να διπλασιάσει αυτόν τον αριθμό με απώτερο στόχο να μειώσει το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της που κυμαίνεται περίπου στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Κατά μέσον όρο κάθε Κινέζος τουρίστας που επισκέπτεται τη Γαλλία ξοδεύει κατά τη διάρκεια της διαμονής του περίπου 1500 ευρώ.
Ωστόσο πολλά κινεζικά και γαλλικά μέσα ενημέρωσης έχουν μεταδώσει κατά καιρούς ότι μεγάλος αριθμός Κινέζων επισκεπτών γίνεται συστηματικά στόχος κλεφτών.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος έχει καταστήσει την ενίσχυση των οικονομικών δεσμών με την Κίνα προτεραιότητα της πολιτικής του, θα μεταβεί αυτό το Σαββατοκύριακο στο Πεκίνο, κάνοντας το όγδοο ταξίδι του στην Ασιατική χώρα από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2012. Ο Φαμπιούς έχει ήδη αναγγείλει τη μείωση του χρόνου έγκρισης των θεωρήσεων διαβατηρίου για την έλευση στη χώρα του Κινέζων τουριστών στις 48 ώρες, κάτι που έχει οδηγήσει σε αύξηση 40% των αιτήσεων σε ετήσια βάση.

Οι Κινέζοι είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη εθνικότητα των τουριστών που επισκέπτονται τη Γαλλία, μετά τους Αμερικανούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα