Κινέζικες «μαϊμούδες» απειλούν το Λούβρο

Τα πρώτα κρούσματα με πλαστά εισιτήρια, που ανησύχησαν την διοίκηση του Λούβρου σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Αυγούστου. Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι αρκετοί Κινέζοι τουρίστες, αλλά και ξεναγοί είχαν πλαστά εισιτήρια.

Επίσης τον Αυγούστου οι αρχές στο τελωνείο του Βελγίου εντόπισαν σε πακέτο προερχόμενο από την Κίνα 3.600 πλαστά εισιτήρια.

Τα

πρώτα πλαστά εντοπίστηκαν στις 12 Αυγούστου και όπως μεταδίδει το BBC η ποιότητά τους δεν ήταν καλή, είχαν παράξενη υφή, ενώ σε άλλα το μελάνι είχε τρέξει στο χαρτί.

Όμως δύο ημέρες αργότερα ακόμη μια παρτίδα πλαστών εντοπίστηκε μόνο που αυτή τη φορά επρόκειτο για πλαστά εξαιρετικής ποιότητας. «Ήταν τέλειοι κλώνοι των δικών μας εισιτηρίων» ανέφερε πηγή του μουσείου.

Η επίσημη καταγγελία στην αστυνομία έγινε στις 15 Αυγούστου και στο διάστημα μέχρι τις 26 Αυγούστου εντοπίστηκαν ακόμη πολλά εισιτήρια «μαϊμού». Ωστόσο από εκείνη την ημέρα δεν έχουν αναφερθεί αλλά περιστατικά. Αυτό βέβαια δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού καθώς όπως αναφέρουν παράγοντες του μουσείου τα εισιτήρια έχουν ισχύ για ένα χρόνο.

Οι αρχές έχουν ανακρίνει αρκετούς ξεναγούς όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδοθεί κατηγορίες σε κανέναν.

Keywords
Τυχαία Θέματα