Κέντρο διερχομένων υπουργών η Αθήνα

Από την Ουάσιγκτον σημειώνεται ότι στόχος του κ. Λιού είναι αφενός να συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία αλλά και να πιέσει προκειμένου να υπάρξουν δράσεις της Ευρωζώνης μέσω των οποίων θα μπορούσε να υποβοηθηθεί μια βιώσιμη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Αυτό που δεν λέγεται είναι ότι η επίσκεψη Λιού λειτουργεί και ως προπαρασκευαστική της επίσκεψης Σαμαρά στην Ουάσιγκτον σε δύο περίπου εβδομάδες.

Σόιμπλε με 100 εκατομμύρια

Υπογραφές για συμμετοχή

της KfW στο Αναπτυξιακό Ταμείο το απόγευμα από τον Βολφγκαγκ Σόιμπλε, ο οποίος πάντως αρνείται κάθε κουβέντα για κούρεμα.

Σε μία πολιορκημένη πόλη με απαγόρευση κυκλοφορίας και συναθροίσεων θα κινηθεί σήμερα το πρωί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγαγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Σόιμπλε, πιθανότατα ένα από τα λιγότερο δημοφιλή πολιτικά πρόσωπα της ευρωζώνης στην Ελλάδα, θα φθάσει λίγο πριν το μεσημέρι στη χώρα μας και στις 12:00 θα συμμετάσχει σε εκδήλωση του ελληνογερμανικού επιμελητηρίου και της Γερμανικής πρεσβείας στο ξενοδοχείο Χίλτον. Μετά την ομιλία, όπως και αυτών των Γ. Στουρνάρα και Κ. Χατζηδάκη, ο κ. Σόιμπλε θα γίνει δεκτός, ώρα 14:00, από τον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στο Μαξίμου. Εκεί θα φθάσουν, λίγη ώρα αργότερα (14:30), και οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Γ. Στουρνάρας και Κ. Χατζηδάκης προκειμένου να διεξαχθεί μία ευρεία σύσκεψη, προφανώς με μενού την ελληνική οικονομία και την πορεία του χρέους, που πάντως το Βερολίνο δεν επιθυμεί να τεθεί επισήμως στην ατζέντα.

Γύρω στις 16:00 ο γερμανός υπουργός Οικονομικών θα μεταβεί στο ελληνικό υπουργείο, στη Νίκης, όπου και θα πέσουν οι υπογραφές για τη γερμανική συμμετοχή στο Insitution for Growth in Greece, το ελληνικό δηλαδή Αναπτυξιακό Ταμείο.

Η γερμανική συμμετοχή, μέσω της τράπεζες KfW, θα είναι αρχικώς μόλις 100 εκ ευρώ, ωστόσο το Βερολίνο επιμένει μάλλον στο συμβολισμό και όχι στην ουσία της κίνησης αυτής. Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας θα γίνει από τον πρόεδρο της KfW, Ούλριχ Σρέντερ, και τον υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα