Κεφαλογιάννη: Θα αποζημιωθούν όσοι χτυπήθηκαν από το «κανόνι» του Labirint

15:09 5/8/2014 - Πηγή: Matrix24

Αμέσως δημιουργήθηκε ένα δίκτυο όπου εντοπίστηκαν σε ποιες περιοχές έκαναν διακοπές οι περίπου 8.000 – 10.000 Ρώσοι τουρίστες προκειμένου όπως είπε η κ. Κεφαλογιάννη, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή «να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους στη διαμονή τους στην Ελλάδα και στον επαναπατρισμό τους».

Τη στάση του ιδιωτικού τομέα επεσήμανε η υπουργός, λέγοντας ότι κινήθηκε «με μεγάλη ωριμότητα», βγάζοντας προς τα έξω μια καλή εικόνα της Ελλάδας.

Όλοι εκείνοι που επλήγησαν από το «κανόνι» θα αποζημιωθούν από τη ρωσική πλευρά, όπως αποφασίσθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Μόσχα, τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη. Στη συνάντηση μετείχε η ελληνική πλευρά, ο διευθυντής του ΕΟΤ καθώς και εκπρόσωποι του ρωσικού τουριστικού οργανισμού. Μάλιστα σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο κ. Μεντβέντεφ.

«Δεν ευθύνονται οι Ρώσοι ούτε οι Έλληνες επιχειρηματίες για το κανόνι αυτό. Και η αγορά λειτούργησε πολύ θετικά. Ρώσοι κλείνουν με άλλα πρακτορεία για διακοπές στην Ελλάδα», τόνισε η Όλγα Κεφαλογιάννη. Η υπουργός σημείωσε ότι η ρωσική αγορά είναι από τις πιο σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς το 2012 επισκέφθηκαν τη χώρα μας 850.000 Ρώσους και το 2013 περίπου 1.350.000 Ρώσους τουρίστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα