ΚΑΘΥΣΗΧΑΖΕΙ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΣΙΝΑ

22:05 8/9/2012 - Πηγή: Matrix24

«Η Αίγυπτος και το Ισραήλ συνεργάζονται με την μεγαλύτερη επιχείρηση εκκαθάρισης κατά των ανταρτών εδώ και δεκαετίες στην Χερσόνησο Σινά, στην οποία σκοτώθηκαν 32 στρατιώτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού στέλνοντας ένα καθαρό μήνυμα καλής γειτονίας.

 Ωστόσο, το Ισραήλ επιμένει να φοβάται τους Ισλαμιστές αντάρτες, γιατί έχει υποψίες ότι έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα. Ωστόσο, κέρδισε μια ξεχωριστή θέση στην παραμεθόριο της  Χερσονήσου μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ.

Παρ’

όλα αυτά, το Ισραήλ έχει εκφράσει την ανησυχία του για την αποστολή στρατιωτικής παρουσίας στην Χερσόνησο από την πλευρά της Αιγύπτου, πράγμα που αντιβαίνει την ειρηνευτική συμφωνία του 1979 μεταξύ των δυο χωρών.

Από την πλευρά του ο Συνταγματάρχης Αχμέτ Μοχάμεντ Αλι έσπευσε να καθησυχάσει ότι «τα 32 εγκληματικά στοιχεία εκτελέστηκαν και 38 ύποπτοι έχουν συλληφθεί κατά την διάρκεια της επιχείρησης, που ξεκίνησε στις 7 Αυγούστου», ενώ διευκρίνισε ότι «η ανάπτυξη στρατευμάτων στην Χερσόνησο Σινά δεν συνιστά παραβίαση της ειρηνευτικής συμφωνίας».

(Reuters)

Keywords
Τυχαία Θέματα