Κάθε μήνα οι εισφορές στον ΟΑΕΕ

Παράλληλα, εξετάζεται η πληρωμή των εισφορών, ανά μήνα, αντί δίμηνο που ισχύει σήμερα, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές και αναφορικά με τους ασφαλισμένους που με λίγα ένσημα στο ΙΚΑ παίρνουν απαλλαγή από την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ.

Δεν αποκλείεται, οι σχετικές διατάξεις να ενταχθούν τελικά στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που μετά από πολλές διαπραγματεύσεις, κατατίθεται ίσως και σήμερα στη Βουλή,

«εξοικονομώντας» τελικά 640 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το ποσό που τελικά δέχθηκε η Τρόικα να εγγραφεί στον προϋπολογισμό, για να επανεξεταστεί στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2014.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη για τη «μεταφορά ασφαλισμένων του ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ», αναφέρεται στο υφιστάμενο πλαίσιο για τον προσδιορισμό του φορέα ασφάλισης των επαγγελματοβιοτεχνών ή εμπόρων που ασκούν δραστηριότητα σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων, ή 1.000 στους έξι νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αχαΐας, Θεσσαλονίκης ή σε νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων, με το οποίο λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος εισοδημάτων της πρώτης τριετίας από την έναρξη του επαγγέλματος, καθώς και ο τρόπος άσκησης της δραστηριότητάς τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα